Maraşta Haber
Maraşta Haber

Enerji Ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimi Sertifika Töreni

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE bölümünün 4004 TÜBİTAK Enerji Ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimine katılan 40 öğrenci ve 12 öğretmene Suzan ve Abdulhakim halk eğitimi müdürlüğü salonunda bilgi sertifika töreni düzenlendi. Sertifika törenine İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Millî Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Sarıtürk, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan, […]

Enerji Ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimi Sertifika Töreni

22 Temmuz 2018 - 14:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE bölümünün 4004 TÜBİTAK Enerji Ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimine katılan 40 öğrenci ve 12 öğretmene Suzan ve Abdulhakim halk eğitimi müdürlüğü salonunda bilgi sertifika töreni düzenlendi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Sertifika törenine İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Millî Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Sarıtürk, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan, Projeye katılan öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Şube Müdürü Cuma Doğan yaptı, şu ifadeleri kullandı.

“Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen 4004 TÜBİTAK Enerji Ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitiminin kapanış töreni nedeniyle huzurlarınızda bulunuyoruz. Kahramanmaraş’ımızda ilk defa gerçekleştirilen 4004 TÜBİTAK Enerji Ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimi kapsamında 40 öğrencimiz, 12 rehber öğretmenimiz 6 gün boyunca Kahramanmaraş’ımızın enerji kaynakları olan termik santraline, hidroelektrik santraline, Rüzgâr enerjisi ve güneş enerjisine ziyaretler yapılarak, araştırma ve incelemeler yapılmıştır.

Bu kapsamda Afşin-Elbistan Termik santraline gittik, kömürün nasıl enerjiye çevrildiğini gördük. Sır Hidroelektrik santraline giderek su gücünün elektriğe dönüşünü gördük. Ayrıca Andırın İlçemiz de rüzgârın enerjiye dönüşmesi ve KSÜ de güneş panelleri ile güneşin enerjiye dönüşmesine şahit olduk.

Az öce slaytta gördüğünüz gibi bunları görerek, yaşayarak, oyunla öğrendik. Bu projede insanlık için vazgeçilmez olan enerjinin faydalarını, zararlarını bu zararların en aza nasıl indirilmesi gerektiğini inceledik, bize bu projede desteklerini esirgemeyen sayın valimize, her zaman yanımızda olan İl Millî Eğitim müdürümüze ve tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

“Projenin başında kazasız, belasız, sıkıntısız bir şekilde bu projeyi bitiririz temennisinde bulunmuştum, bu projeyi gayret ve çabalarınızla hiçbir kazaya bir belaya bulaştırmadan sonunu getirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ve emek sunan arkadaşlara şükranlarımı ifade ediyorum” diyen İl Millî Eğitim Müdürü Akkurt, konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Bu proje çok önemli bir proje idi, ilk katma değeri olan ama çok küçük bir grupla çalışan bir projeydi. Enerji Ve Ekolojik Temelli bir Doğa eğitimi idi çocuklarımızı yaz döneminde de doğayla, tabiatla başbaşa bırakan onların bize sağlamış oldukları avantajları, dezavantajları görmemizi sağlayan bir çalışmaydı. Beni mutlu eden bu projenin içerisinde en önemli ayrıntılardan bir tanesi şuydu; Biz bütün bu alanın ziyaretlerini, saha ziyaretlerini Kahramanmaraş’ın il sınırları içerisinde yapılması ve Kahramanmaraş’ın çıkartmış olduğu bir değerin bir kıymetin olduğunu da görmemiz gerekiyor. Birçok ilde bu imkânların tamamını bir arada bulma şansına ve fırsatına sahip değilsiniz.

Güneş enerjisini bulursunuz, belki Rüzgârı bulamazsınız. Rüzgârı bulursunuz termik santrallerle ilgili olarak izlemeleri yerine getiremezsiniz.  işte kömür ile ilgili hem Havza’nın üretilme alanları hem de enerjiye dönüştürme alanlarını bir arada bulma şansına fırsatına sahip oldunuz. Bu Kahramanmaraş’ın doğası ile ilgili sunmuş olduğu imkanları ile ilgili çok önemli bir süreçtir. Ben bu çabanın bundan sonraki süreçte de devam etmesini diliyorum. Açılış programında da söylemiştim bir durgun suya atılan küçük bir taşın etrafına doğru ileriye doğru gelip gitmesi gibi bir süreçti. Bu salonda bulunan bütün arkadaşlarımız, öğrencilerimiz doğanın bize sağlamış olduğu avantajları zaman zaman bunları üretirken tüketirken karşımıza çıkan sıkıntıları, problemleri en aşağıya indirmek ve mümkünse sıfır tahribatı yakalamak için, bir zihin gelişimini sağlamamız gerekiyor. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum, bundan sonraki süreçte de inşallah bununla ilgili çabalar gayretler, bu anlamda devam edecek ben bu projeye emek veren başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarımız olmak üzere değerli mesai arkadaşlarım olmak üzere okullarımızda gayretlerini arttırarak devam eden öğretmenlerimize ve bize paylaş olan üniversitemizin değişik alanlarındaki akademisyenlerimize ve ev sahipliği yapan bizi gittiğimiz zaman reddetmeyen işletmelere huzurlarınızda teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.”

Öğrenci velisi Sahre Başer ise proje ilgili duygularını şöyle paylaştı:

Biz çocuğumuz için başka şehirlerde bilimsel projeler arıyorduk, Kadir Demirkaynak hocam bu projeden bahsedince İlk defa böyle bir projenin olması beni çok heyecanlandı, şehrimizde böyle bir şeyin projenin yapılması bilim adına beni gerçekten çok heyecanlandırdı.

Hiçbir şeyi anlatmaya gerek yok, sanal âlemde çok yaygın söz vardı;  Hiçbir şey anlatmaya gerek yok. Görüyorsunuz resimleri gördüm, çocuklarımız ne kadar mutlu, ne kadar heyecanlı kendiyle barışık, güvenleri yüksek, özellikle ben kendi kızından örnek vereyim sosyal bilgiler öğretmeniyim ama asosyal bir kızım vardı. Bu proje ile arkadaş edindi, dostluklar kurdu, el becerileri gelişti. Ben öğretmenim ama benim gidemediğim birçok yere 13 yaşındaki kızım kendisi gitti, gözlemledi çok büyük deneyimler edindi. Gerçekten bir veli olarak çok mutluyum, proje bizi çok tatmin etti, benim evimde çıkmayan yemek çeşitlerini yediler, çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın hem karnı, hem kalbi doydu.

Milli Eğitim müdürlüğümüze, Millî Eğitim müdürümüze, Tübitak bilim kurulunda Arge birimine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum, arkadaşlarımız çok değerli yaptıkları çalışmalar çok değerli, takdir ediyorum İnşallah devamını da bekliyoruz” dedi

Konuşmalardan sonra Sertifika törenine geçildi ve 12 öğretmen ile 40 öğrenciye sertifikaları verildi. Törenin sonunda Proje çalışmalarını yansıtan fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak, hep birlikte gezildi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Ya...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu Müdürlüğünce “Türk milli eğitiminin temel amaçları doğrultusunda matem...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ