Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan İmam Hatip Lisesi Türkiye 2.si oldu

Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması` Türkiye finali Diyarbakır’da yapıldı. Elbistan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Avni Çelik Türkiye 2.si Oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce imam hatip liseleri arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali, Diyarbakır İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi’nde yapıldı. . Türkiye finalinin yapıldığı Diyarbakır’da […]

Elbistan İmam Hatip Lisesi Türkiye 2.si oldu

04 Haziran 2013 - 8:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışması` Türkiye finali Diyarbakır’da yapıldı. Elbistan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Avni Çelik Türkiye 2.si Oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce imam hatip liseleri arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye finali, Diyarbakır İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi’nde yapıldı. . Türkiye finalinin yapıldığı Diyarbakır’da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Finale kalan 11 ilin birincilerinin Kuran’ı en güzel şekilde okumak için yarıştığı programda, Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Edip Ali Akan Türkiye birincisi olurken,  Elbistan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Avni Çelik birinciyle aynı puana sahip olmasına rağmen virgülden sonraki fark nedeniyle Türkiye ikinci oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kur’an-ı Kerim’i okuma yarışmasında yaklaşık bir yıldır eleme süreci yapıldı. Yarışmalara katılan öğrenciler, öncelikle kendi illerinde birinci olarak bölgeler arası Kuran-ı Kerim’i okuma yarışmasında da dereceye girip Türkiye finaline katılmaya hak kazandıDÜ İlahiyat Fakültesi araştırma görevlisi Rıfat Albay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan birer konuşma yaptılar.

Programda bir konuşma yapan Vali Kıraç, “Bu yarışmanın amacı Kur’an-ı Kerim’e yakışır bir şekilde okumaya çalışmaktır. En güzeli bunun manevi havasını almaktır. Kur’an-ı Kerim’i kendine özgü okunuş tavrıyla indiği günden beri insanları derinden etkilemiştir. Kur’an lafızlarının dizilişi, manalarındaki derinlik güzel ses ve okunuş tarzı ile oluşan ahenk onu okuyan ve dinleyenlere İlahi kelamın yüceliğini hissettirmektedir. Bundan dolayı İslam âlimleri Kur’an’ın tarifini yaparlarken onun okunmasıyla ibadet edilen bir kitap olduğuna dikkat çekmişlerdir. Tabii ki Kur’an-ı Kerim doğru ve güzel okunmasının yanı sıra ayrıca mesajlarına bakmak gerekir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan ise Kur’an-ı Kerim’in insanlığın kurtuluşu için insanların ihtiyaçlarına göre en son gönderilen kitap olduğunu söyledi. Kur’an okumanın bir sanat olduğunu belirten Aycan, “Asırlardan beri Kur’an-ı Kerim’in doğru ve güzel okunması, ezberlenmesi ve sonraki nesillere öğretilmesi için dünyanın her bir yerinde cami halkaları oluşturulmuş, okullar, medreseler, fakülteler gibi eğitim kurumları açılmıştır.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler yarışmanın sonucunu heyecanla beklerken, programda İl Müftülüğü İlahi Korosu gazel ve ilahiler seslendirdi.

Yaklaşık 3 saat süren yarışmada Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Halit Erbaş başkanlığındaki 6 kişilik jüri üyesi önünde Kuran’ı en güzel okuyabilmek için yarıştılar. değerlendirme sonucunda  İstanbul Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Edip Ali Akan, Türkiye birincisi, Kahramanmaraş Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mustafa Avni Çelik ikinci, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hasan Latifoğlu da üçüncü oldu.

Sonuçların açıklanmasının ardından ödül töreninde, yarışmaya katılan öğrencilere, lise müdürlerine ve öğrencileri yetiştiren öğretmenlere hediyeler verildi.

Yarışmada birinci olan Edip Ali Akan ödülünü Vali Kıraç’tan, ikinci  olan  Elbistan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Avni Çelik ise Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’tan aldı.

Yarışmada birinci gelen İstanbul Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Edip Ali Akan, yaklaşık bir yıldır yarışma için çalıştığını belirterek, “Rabbime binlerce kez şükürler olsun birinci oldum. Çok mutluyum. Diğer arkadaşlarıma da teşekkür ederim.” dedi.

86614 86615 86617 86618

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ