Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan da MTAL Öğrencileri Füze Yaptı

Elbistan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin spor salonunda açılan Mesleki Teknik Eğitim Fuarına Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı 400 metre menzilli füze damgasını vurdu.  2 kez ateşlenen füzeler başarıyla kalkışını gerçekleşti ve daha sonra paraşüt yardımıyla tekrar sorunsuz bir şekilde indi. Mesleki Teknik Eğitim Fuarında bilişim, robot teknolojisi, el işi ürünleri, sağlık ve […]

Elbistan da MTAL Öğrencileri Füze Yaptı

23 Mayıs 2019 - 20:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Elbistan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin spor salonunda açılan Mesleki Teknik Eğitim Fuarına Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı 400 metre menzilli füze damgasını vurdu.  2 kez ateşlenen füzeler başarıyla kalkışını gerçekleşti ve daha sonra paraşüt yardımıyla tekrar sorunsuz bir şekilde indi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Mesleki Teknik Eğitim Fuarında bilişim, robot teknolojisi, el işi ürünleri, sağlık ve spor alanlarında birçok proje katılımcıların büyük ilgisi ile karşılaştı.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında mesleki ve teknik eğitime atfedilen değerin artırılması, olumsuz algıların giderilmesi kapsamına ilçedeki 5 mesleki ve teknik lisenin katılımıyla mesleki eğitim fuarı açıldı. Fuarda; Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Lise ile Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları projeler ve eserler sergilendi.

Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleşen fuara, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Duran,  HEM Müdürü Faruk Doğan, İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarda güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretimi, protez kol, bluetooth kontrollü robotlar, akıllı kronometre, 3 boyutlu yazıcı, hız sensörü. robot ekskavatör, cep telefonu ile kontrol edilen traktör, doğalgaz projeleri, yürüyen robotlar, bakır rölyefler, sağlıkla ilgili çalışmalar, muhasebe ve bilgisayar yazılımları, çizgi film maskotları ve buzdolabı gibi birçok proje yer aldı. Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve diğer protokol üyeleri fuardaki projelerle tek tek ilgilenerek öğrencilerden kapsamlı bilgiler aldı.

ROKETLERİ BAŞARIYLA UÇURDULAR

Öğrencilerin uzun emekler vererek ortaya çıkardığı birçok özgün tasarımın ve çalışma arasından en öne çıkan proje ise Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı roketler oldu. 400 metre menzili olan ve bu uçuş mesafesi 3 bin 500 metreye kadar yükseltebilen ve ‘Kanarya’ adı verilen ve katı yakıtla uçan roketler, 8 öğrenci tarafından tasarlandı. Roketlerin ilki, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir ve Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, İkincisi ise İlçe Milli Eğitim Bayazıt tarafından uzaktan kumanda ile ateşledi. Butona basılmasıyla saniyeler içinde yükselen roketler, yaklaşık 400 metre yükseldikten sonra paraşüt yardımıyla yere indi.

BAŞKAN GÜRBÜZ: “GELECEK ADINA ÇOK UMUTLANDIM”

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan ilk isim Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz oldu. Öğrencilerin projelerini görünce gelecek adına çok umutlandığını belirten Başkan Gürbüz, “Mesleki ve teknik Anadolu liselerimizin yapmış olduğu teknoloji ve el sanatları ile ilgili fuarındaydık. Öğrencilerimizin yeteneklerinin sergilendiği bu salonda Elbistan’da bu kadar güzel bir teknoloji üretiminin olması bizleri çok mutlu etti. Meslek liselerinin, teknolojik anlamda desteklenmesi gerektiğini, laboratuar kapasitesinin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda biz de belediye olarak meslek liselerimizin ve eğitim camiasının yanında olacağız. Çok umutlandım gelecek adına. Çünkü gençlerimizin hem hayal gücü çok güzel hem de sosyal olaylara yaklaşımları çok güzel. Yapmış olduklarını tüm çalışmalar, tamamen sosyal hayatın bir kesimini rehabilite etmek ve ayağa kaldırmak için. Bu anlamda hem duyarlılıkları hem de Elbistan’ın ekonomisine gelecekte katkı sunabileceğini düşündüğümüz projeleri nedeniyle öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM DEMİR: “GELECEK, BİLGİDE, TEKNOLOJİDE VE AKILDA”

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir ise, gençlere fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini görmekten dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Geleceğin, bilgi, akıl ve teknoloji üçgeninde şekilleneceğini kaydeden Kaymakam Demir, “Meslek liselerimizin hazırlamış olduğu bu geniş kapsamlı ve güzel sergiden dolayı okul idarecilerimiz, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Ülkemizin en büyük zenginliği gençlerimiz. En büyük sermayemiz olan gençlerimize fırsat verildiğinde ne yapabildiklerini görmekten her seferinde mutluluk duyuyoruz. Gelecek, bilgide, teknolojide ve akılda. Aklı, bilimi ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanıp bunu da gençlerimize en iyi şekilde aktarmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

MİLLÎ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ MUSTAFA DURAN

“2023 Eğitim Vizyonu Mesleki ve Teknik Eğitime Atfedilen hedefler doğrultusunda mesleki eğitime ilgiyi artırmak için ilimiz genelinde ve Elbistan ilçesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı düzenledik, bu fuarda ki amacımız ortaokuldaki öğrencilerimizde davet ederek mesleki ve teknik eğitime ilgiyi artırmak,  toplumda var olan olumsuz algıyı değiştirmek için mesleki ve teknik eğitim fuarı düzenledik. Fuarı gezdik, çok güzel ürünler çıktı, projeler yapıldı. Burada emeği geçen laboratuvar öğretmenlerimize, okul öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim, saygılar sunarım.”

ELBİSTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ ASIM KOÇAK

“Elbistan ilçesinde Mesleki ve Teknik Okulları kapsayan bir Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı düzenledik. Bugün burada okullarımızın atölyelerinde öğrencilerimiz tarafından yapılan ürünler sergiye çıktı. Amaç, ortaokul son sınıftaki, sekizinci sınıfta ki öğrencilerimize mesleki eğitime bakış açısı kazandırmak, meslek liselerin, tercih ettiği zaman hangi bölümlerde hangi işler yapıldığını ortaya koymak, bu amaçla ilçe genelinde 6 tane mesleki teknik okullarımız bu sergiye katıldı, emeği geçen tüm okul müdürü arkadaşlara, diğer yöneticilere öğretmen ve öğrencilere çok teşekkür ediyoruz ev sahipliği yapmaktan da son derece memnunum teşekkür ederim.”

KARAELBİSTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRÜ ERDAL ŞAKALAR

Bakanlığımız 2023 eğitim vizyonu kapsamında Mesleki Teknik okullarımızın farkındalığını artırmak, ön plana çıkarma adına Memleketimizin Meselesi Meslek Lisesi adına, mesleki teknik eğitim fuarı açtık.  Sayın Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, İlçe Millî Eğitim müdürümüze, il ve ilçe şube müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Güzel bir ortam, mesleki eğitimin önemini burada özellikle 8. sınıf çocuklarımıza çok iyi göstermemiz farkında olmadan sağlamamız adına bu çalışmayı burada sergileyeceğiz çocuklarımız gelecek çocuklarımıza Meslek Lisesi’nde neler yapılıyor meslek liselerinde hangi çalışmalar var bunun adına bir faaliyette bulunduk ve bir füze yaptık. Yani Rusya’nın S-400 füzesi varsa artık bizimde var, bunları yapma şansımız var, de bu çalışma bu gençliğimizde var, bu işi görüyor bunu da alttan gelen neslimiz yerine getirecektir.

Meslek liselerimizi geliştirip, ülkemizde daha ön plana çıkarma adına elimizden geleni yapmak gayretindeyiz, teşekkür ediyorum .

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesin...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN ile öğretmen buluşmaları faaliyetinin ikincisi...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bili...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenleri tarafından 29.04.2024 pazartesi günü, okul bahçesinde yapılan Kimya Bil...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – ...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL Halkla İlişkiler Alanı 11/A Sınıfı öğrencileri 112 Çağ...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sanatasal motivas...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla Elbistan Şehit Er Ali Beyaz İlkokulu ile...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ

Vay be, meğerse neler olmuş neler! Halkın büyük çoğunluğu ek...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ