Dulkadiroğlu İlçesinde SRC Sınavı Yapıldı

Dulkadiroğlu İlçesinde SRC Sınavı Yapıldı
Kahramanmaraş - Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Anadolu Lisesinde yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belge olan SRC sınavı yapıldı.[otw_shortcode_button href="http://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmaras-dulkadiroglu-ilcesinde-src-sinavi-133810h.html"...

Kahramanmaraş - Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Anadolu Lisesinde yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belge olan SRC sınavı yapıldı.

[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/kahramanmaras-dulkadiroglu-ilcesinde-src-sinavi-133810h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-right-arrow" icon_position="left" shape="square" color_class="otw-red"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]

Sınav öncesi Komisyon Başkanı olan Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet İspir tarafından sınavın sağlıklı yapılması, problem oluşmaması adına sunu eşliğinde sınavın yapılışı kuralları anlatıldı.

Sınava katılanlara 60 dakika zaman dilimi içerisinde 40 sorunun cevaplandırılması istendi. Sınav girenler 30 dakika içerisinde salonu ter edemediler.

SRC belgesi, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belgedir. Bir başka açıklamayla karayolu taşımacılığı yapacak olan tüm sürücüler mesleki yeterlilik belgesi olarak da bilinen SRC belgesini almak zorundadır.

Src belgesi, ticari araç kullanıcılarının alması gereken belge türüdür. Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici vs. ticari araç kullanan şoförler alırlar. Karayolu taşıma kanununa göre eşya, kargo ve yolcu taşıyan diğer bir deyişle ticari olan taşıtı sevk ve idare eden kişide SRC belgesi bulunması gerekiyor.

SRC1 BELGESİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

SRC1 belgesi uluslararası taşımacılık yapan olan sürücülerin almakla yükümlü olduğu mesleki yeterlilik belgesidir.

SRC2 BELGESİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

SRC2 belgesi ise yurt içinde yolcu taşımacılığı yapacak vatandaşların almak zorunda olduğu belgedir. Şunu da belirtmek gerekirse; SRC1 belgesi alan kişiler aynı zamanda SRC2 belgesi de almış sayılırlar. Bunun dışında yeniden başvuruda bulunarak SRC2 belgesi almalarına gerek bulunmamaktadır.

SRC3 BELGESİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

Uluslararası eşya, kargo taşımak isteyen kişilerin almakla yükümlü oldukları belge ise SRC3 belgesidir.

SRC4 BELGESİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

Şayet eşya ve kargo taşımacılığı yurt içinde yapılacaksa SRC4 belgesi sahibi olunmalıdır. SRC1 ve SRC2 belgelerinde geçerli olan durum SRC3 ve SRC4 belgeleri için de geçerlidir. Yani SRC3 belgesi almış ticari araç sürücüleri SRC4 belgesi almış sayılmaktadırlar. Harici olarak tekrardan SRC4 belgesi almak için başvuruda bulunmalarına gerek yoktur.

SRC5 BELGESİ NEDİR, NE İŞE YARAR?

Bunların haricinde son olarak ise SRC5 belgesi bulunmaktadır. SRC5 belgesi tehlikeli madde taşıyan araç sürücüleri tarafından alınır. Her türlü tehlikeli madde taşıyan araçları kullanacak kişiler SRC5 belgesi almakla yükümlüdür.