Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü emrine verilen 88 aday öğretmenin yetişmesi için teorik bilgi ve uygulamalı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu İlçesine yetiştirilmek üzere toplam verilen 88 aday öğretmenden 79’u göreve başlamış ancak 9 aday çeşitli özürlerden dolayı başlayamamış, 88 aday öğretmen ‘’ Okul Dışı Etkinliklerini’’ yapmak üzere 22’şer kişilik 4 gruba ayrılmıştır. Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma grubu şeklinde.

Aday öğretmenlerin ‘’ Mart Ayı Okul Dışı Etkinliği ‘’ ve ‘’Öğretmenler Grupları’’ e posta adreslerine gönderilmiştir.

Bu doğrultuda Aday öğretmenler, Yetiştirme Programı kapsamında sınıf içi, okul içi ve okul dışı faaliyetler ive hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılmaya başlamışlardır.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticilerince Aday öğretmenlere Türk Millî Eğitimi ile ilgili mevzuat ve yönetmenlikler, yazışma kuralları, şikayet ve çözüm yolları, iletişim, kurum tanıma gibi teorik bilgilerin yanı sıra çevrenin doğal, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik şartları, tarihi, coğrafî yapısı, ekonomisi, el sanatları ve kültürel yapısı hakkında bilgili sahibi olmalarına imkan tanınıyor.