BTR Öğretmenler Toplantısı Yapıldı
Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı Salonunda Fatih Projesi BTR Öğretmenler toplantısı Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Duran Doğan başkanlığında fatih Projesi Koordinatörü Ali Bilal, diğer çalışma arkadaşları Dilek Konuş, Mehmet Gök, Murat Arıcıoğlu, İsmail Tolu ve Onikişubat ilçesinde görevlendiren BTR Öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşti.
[otw_shortcode_button href="https://marastahaber.com/foto-galeri/onikisubat-ilcesinde-gorevlendiren-btr-ogretmenlerine-toplanti-yapildi-148211h.html" size="medium" icon_type="general foundicon-right-arrow" icon_position="left" shape="square"]Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın[/otw_shortcode_button]
“2018-2019 BTR Öğretmenlerin görevlendirilmesi ile ilgili onaylarımızı aldık, sürecinizi başlattık, arkadaşlarımız bir bilgilendirme toplantısı için sizleri buraya davet ettiler. Bununla ilgili ben birkaç şey söyleyip görevli arkadaşlara sözü bırakmak istiyorum. Fatih Projesi kapsamında bu işi yapıyorsunuz görevleriniz bu kapsamda. Fatih projesi bizim ülkemizde Millî Eğitim Bakanlığımızca 2011 yıllarından bu yana uygulanıyor, Fatih projesi hem bakanlığımız açısından hem de bizim açımızdan, özellikle de benim açımdan çok önemli “ diyerek açılış konuşmasına başlayan Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Duran Doğan daha sonra şu ifadelere yer verdi:
“ BTR öğretmenleri ile ilgili temel düşündüğüm şey bu sadece etkileşimli tahtalarının düzenli bir şekilde kullanımı, öğretmenlerin bilgilendirilmesi değil, bunun yanı sıra okullarımızda hem öğrencilerimizin bilinçli internet kullanımı, artık internetin zararlı internet bağımlılığı diye bir kavramını konuşmanın yeri olmadığını düşünüyorum, interneti bilinçli kullanmamız gerekiyor. Yani çocuklarımıza bunu anlatmamız, öğrenmemiz gerekiyor.”
Günümüzde artık teknoloji ile ekonominin çok direkt çok iç içe bir bağlantı oluşturmuş durumda. Teknolojisi ileri düzeyde olan ülkelerinde ekonomisinin kat kat arttığını görüyoruz. Almanya 2011'den 2020 yılına kadar 4.0 ile komisyon oluşturdu ve her yıl 20 milyar dolar para aktarmayı buraya kararlaştırdı yani 9 yıl içinde 2020 yılına kadar yaklaşık 180 milyar dolar bir parayı buraya aktarmayı bununla ilgili çalışma yapmayı kararlaştırdı Dolayısıyla Bizim de aslında Fatih projesi bu kapsamda Almanya'nın yaptığı direkt işi anlatmak yerine okullarda uygulayıp bu işe adeta teknoloji okuryazarı bir toplum oluşturma, herkesi teknolojiye uyumunu hale getirme, teknoloji okuryazarlığı bir toplum oluşturmak düşüncesi vardı.
Sizler sadece tahtaların kullanımı, kurulumu ve benzeri çalışma değil aynı zamanda bu işi etkili ve verimli bir şekilde kullanmayı da anlatmamız gerekiyor. Birçok karalar vardır, her kavram içinde doğduğu iklimin kültürün kokusunu taşır, havasını taşır o kavramı daha doğrusu o kültürün o ülkenin bir taşıyıcılığını yapar. İnternet kavramı böyledir internet kavramı hangi toplumun içinde doğduysa ortaya, çıktıysa o toplumun özelliklerini taşır, o toplumun kokusunu taşır.
Dolayısıyla biz bu kavramları kendi ülkemizde aynı zamanda millileştirmemiz gerekiyor. Yani Bununla ilgili teknoloji ile ilgili, bizim bu yaptığımız işlerle ilgili karşılaştığımız kavramları çocuklarımıza, öğretmenlerimize çok verimli bir şekilde anlatmamız gerekiyor.
Mesela bugün internetle ilgili ortaya çıkan meslek gruplarını bakın, bunun oluşturduğu etkilere bakın, Instagram'a bakın, Facebook'a bakın ,Twitter'a bakın bunlar bizim kendi bulduğumuz şeyler değil. Dolayısıyla biz bunları doğru kullanamazsak, doğru anlatamazsak kendimiz olmaktan da çıkarız. Bu alnda da çok görevimiz var. İşin bu yönünü de ağırlıklı bir şekilde işlemek zorundayız” dedi.
Bu konuşmadan sonra Fatih Projesi Koordinatörü Ali Bilal tarafından İlimizde Fatih Proje çalışmaları, Fatih Projesi arıza bildirimleri, İlimizde EBA kullanımı, BTR Görevleri, BTR Okul Ziyaretleri ana başlığı altında konular anlatıldı, toplantı görüş ve önerilerle sona erdi.