Maraşta Haber
Maraşta Haber

BOYAP Deneme Sınavı Yapıldı     

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin imzaladığı protokole göre ortaklaşa yürütülen “Başarıyı Okulla Yakala Projesi” (BOYAP), bu yıl dördüncü kez uygulanmaktadır. Başarıyı Okulla Yakala Projesi kapsamında Deneme Sınavları, Çanakkale Ziyaretleri, Kariyer Günleri ve Kişisel Gelişim Seminerleri düzenlenmektedir. Proje kapsamında Çanakkale’ye yapılacak ziyarete katılacak öğrencileri belirlemek için 8 Mart 2018 Perşembe günü, Kahramanmaraş’ın […]

BOYAP Deneme Sınavı Yapıldı     

08 Mart 2018 - 22:57A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin imzaladığı protokole göre ortaklaşa yürütülen “Başarıyı Okulla Yakala Projesi” (BOYAP), bu yıl dördüncü kez uygulanmaktadır. Başarıyı Okulla Yakala Projesi kapsamında Deneme Sınavları, Çanakkale Ziyaretleri, Kariyer Günleri ve Kişisel Gelişim Seminerleri düzenlenmektedir.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Proje kapsamında Çanakkale’ye yapılacak ziyarete katılacak öğrencileri belirlemek için 8 Mart 2018 Perşembe günü, Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerindeki ortaöğretim kurumlarında ve halk eğitim merkezlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT) Değerlendirme Sınavı yapılmıştır. Bu sınav, ilimiz genelindeki tüm ortaöğretim kurumlarının (resmi, özel ve temel liseler) 12. sınıf öğrencilerine ve Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslara devam eden mezun öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. İlimiz genelindeki toplam 144 kurumdan 12.ci sınıfta okuyan 14.829 öğrenci ve halk eğitim merkezlerinde 2. dönem açılan kurslara katılan 1.240 mezun öğrenci olmak üzere, toplamda 16.069 öğrenci sınava katılmıştır.

ÖSYM’nin yeni sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılmış olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) değerlendirme sınavında, adaylara ÖSYM’nin yayınlamış olduğu örnek sorular doğrultusunda belirlemiş olan sorulardan oluşan bir sınav yapılmıştır. Bu sınavla ilimizdeki öğrencilerimizin, değişen sınav sistemine yönelik tecrübe kazanmaları amaçlanmıştır. Yapılmış olan sınav 120 sorudan oluşuyor olup, sınavda öğrencilere ÖSYM’nin belirlediği kurallar doğrultusunda 135 dakikalık süre verilmiştir.

Değerlendirme sınavının Cevap anahtarları 09 Mart 2018 Cuma günü, sınav sonuçları ise sınavdan sonra en geç 3 gün içinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin (http://kmarasarge.meb.gov.tr/) internet sayfasında verilecek link üzerinden yayınlanacaktır. Sınavda okul birincisi olan öğrencilerimiz, yapılacak incelemelerden sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminin (http://kmarasarge.meb.gov.tr/) internet sayfasında yayınlanacaktır. Değerlendirme sınavında okul birincileri Büyükşehir Belediyesi tarafından uçakla, Çanakkale şehitliğine ziyarete götürülecektir.

Başarıyı Okulla Yakala Projesi ve yapılan sınavla ilgili olarak; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet KABAKÇI ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT basına demeç verdiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT ise şu şekilde şu şekilde açıklamalarda bulundu:

 “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesiyle birlikte 4 yıldan beri proje yürütüyoruz. Bu projenin adı da Başarıyı Okulla Yakala projesi. Bugün dördüncü sınavımızı 144 okulumuzda, yaklaşık 14 bin 800 lise son sınıf öğrencisi, Bin 200 civarında da mezun öğrencimizin katılımıyla bir sınav gerçekleştiriyoruz Ben öncelikli olarak sınavımıza giren öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yükseköğretim sınavı yeni bir formata girdi. Bizde bu formata uygun olarak bu çalışmayı yaptık ve bitirdik. Ben Büyükşehir Belediyemizin bugüne kadar yapmış olduğu katkılar ve bundan sonra ki yapacağı katkılar için çok teşekkür ediyorum. Bu sınavı biz çok kısa bir zamanda açıklayacağız ve bundan sonraki süreçte de sınav süresine kadar hazırlık yapmalarını, kendilerini test etmelerini fırsat verecek bir süreç sağlayacağız. Bunun sonunda bu öğrencilerimizi uçakla her ilçeden ve her ilden öğrenciyi Çanakkale’ye göndereceğiz. Bu projeyle birlikte bir kariyer günlerini, okullarımızda okur-yazar buluşma süreçlerini diğer etkinlikleri de yapıyoruz. Ben tekrar katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet KABAKÇI ise şunları söyledi:

“Öğrencilerimize bu sınavda başarılar diliyoruz.4 Yıldan bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ortaklaşa bu sınavı gerçekleştiriyoruz.100 bine yakın öğrencimiz bu sınavlara girdiler. Bu sene ise 16 bin öğrencimiz katılıyor. Bunlardan dereceye giren, birincilik alan öğrencilerimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin organizesiyle Çanakkale’ye götürülecek. Orada çağın en büyük savaşına tanıklık edecekler. Millî duyguların gelişmesi noktasında da bu öğrencilerimiz oraları gezip görecekler. Buna her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüzle projeler gerçekleştiriyoruz. Bugün Anadolu’da açılmış olan kitap fuarlarının en verimlisi Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Biz tabi buna çok seviniyoruz.

70 BİN ÖĞRENCİYİ TAŞIDIK

Bu sene taşıma yoluyla 70 bin’i aşkın öğrencimizi bir ortak proje yapmak süratiyle Elbistan, Nurhak, Ekinözü’nden buralara kadar taşıdık. Bu çocuklarımız burada güzide bir kitap fuarı gördüler. Buradan binlerce kitap edinerek okumalarını sağlamış olduk. Yine bizim 25 ‘i aşkın kütüphanemiz var. Buda Türkiye’nin hiçbir yerinde bu tür kütüphane çalışması yok. Öğrencilerimiz Milli eğitimizle yapmış olduğumuz ortak çalışmalarla hem kültür merkezlerimizi kullanıyorlar hem de kütüphanelerimizi kullanıyorlar. Muhakkak ki çocuklarımızı eğitmemiz, öğretmemiz gerekiyor. Aydınlık yarınlara ulaşabilmemiz için, gençlerimizi en son teknolojiyle en iyi çalışma teknikleriyle buluşturmamamız lazım. Burada Milli Eğitim Müdürüne ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Her zaman bize çok yardımcı oluyorlar. Zaten bu tür büyük etkinlikler yardımlaşarak olacaktır. Bu vesileyle öğrencilerimize tekrardan başarılar diliyorum”

İl düzeyinde genel organizasyonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından, ilçe düzeyinde ise İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Strateji Geliştirme Birimleri tarafından takip edilen deneme sınavında önemli bir problem yaşanmadığı ve sınavın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği belirtildi.

Sınavın uygulanması esnasında, Onikişubat ilçesi Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü Vural GÖK ile Dulkadiroğlu ilçesi Sevim Şirikci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü Cemal KÜÇÜK’ün ev sahipliğinde yapılan okul ziyaretlerinde; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet KABAKÇI, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer OKUMUŞ,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Mustafa DURAN, Başarıyı Okulla Yakala Projesi İl Koordinatörü Ahmet NACAR ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminden Serdal YILMAZ incelemelerde

bulundular.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ