Maraşta Haber
Maraşta Haber

Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı

    Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan; Kahramanmaraş merkez ilçede görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek; eğitimde ve okullarda Beden Eğitimi derslerinin önemi ve öğretmenlerin görev ve sorumlulukları konusunda bir toplantı yaptı. Toplantıya ilgili şube müdürleri Eyüp Karataş ve Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Karadutlu’ da katıldı.   İki bölüm halinde gerçekleşen toplantının ilk […]

Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı

01 Mart 2013 - 11:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

 

Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan; Kahramanmaraş merkez ilçede görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek; eğitimde ve okullarda Beden Eğitimi derslerinin önemi ve öğretmenlerin görev ve sorumlulukları konusunda bir toplantı yaptı. Toplantıya ilgili şube müdürleri Eyüp Karataş ve Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Karadutlu’ da katıldı.

 

İki bölüm halinde gerçekleşen toplantının ilk bölümünde Milli Eğitim Müdürü bir konuşma yaparak; beden eğitimi dersinin önemi ve eğitime katkılarını, okullarda sorunsuz bir eğitim ve toplumda iyi insan ve sporcu yetiştirmede öğretmenlerin görevinin önemini beden eğitimi öğretmenlerinden beklentilerini dile getirdi, ikinci bölümünde ise; beden eğitimi öğretmenlerin uygulamada karşılaştıkları sorunlar, çözüm önerileri ve eğitimde kaliteyi ve başarıyı artırmak için neler yapabiliriz konusunda önerileri dinlendi.

 

Milli Eğitim Müdürü Mesut  Alkan; beden eğitimi dersinin önemini anlatırken öğrencilerimizin başarısının zekiliğinden kaynaklandığını kafalarıyla ayakları arasında bağlantı kurulmasını, akademik başarılarının yanında fiziksel ve sosyal gelişimlerini tamamlamada sporun ne kadar önemli olduğunu belirtti. Öğrencinin annesiyle, babasıyla hatta arkadaşıyla bile paylaşmadığını sizlere açabiliyor, sizinle paylaşabiliyor; bu çok önemli bir durum, bu durumu iyi değerlendirmelisiniz. Sıkça tekrarladığım bir cümlemi burada sizlerle de paylaşmak istiyorum: Eğer toplum iyi insanlarla dolarsa bunun şerefi biz eğitimcilerin olacaktır, Eğer kötü insanlarla dolarsa bunun vebali de biz eğitimcilerin olacaktır. Bizler şerefe talibiz. Sabah gelip odasına kapanan, bir takım form ve evrak içerisinde kaybolan bir beden eğitimi öğretmeni istemiyorum. Okul yönetimiyle, öğretmenlerle, velilerle sürekli irtibat ve diyalog halinde olan, öğrencilerin arasında, odası sürekli öğrencilerle açık ve danışılan görüşülen öğretmenler olmanızı istiyoruz.

IMG_4022

“Başarının onda dokuzunun emek birinin de yetenek” olduğunu unutmayalım. Çocuklarımızın gelişiminde gerekli ilgi ve alakanın esirgenmemesini “Demire bile ısıtmadan şekil verilemez”  sporun da her yaşta yapılması gerektiğini, ancak; çocuklarımızın yapacağı sporun miktarının çok iyi ayarlanmasını, mezun olup, belli bir üniversiteye yerleşemeyen çocuklarımızı da sporun içine çekerek onları yetenekleri doğrultusunda uzmanlaştırıcı faaliyetlerde bulunmalıyız. ”Bilinçli aile başarılı öğrenci” projesinde veli eğitimi ve veli bilinçlendirilmesi çok önemli. Hem akademik başarıya katkı sağlayacak, hem de disiplin olayları, uyum problemleri en aza inecektir. Zaman olacak, yatmadan yatmaya eve geleceksiniz; ailenizden, zamanınızdan fedakârlık edeceksiniz. Fedakârlık olmazsa olmaz… Bu konuda sizlere güveniyoruz. Elde ettiğimiz ve edeceğimiz başarı hepimizindir; bizler yöneticiler ve öğretmenler olarak ekip ruhu içerisinde çalışıyoruz ve ekip ruhu ile çalışmayı çok önemsiyoruz.

 

Zaman olacak öğrencilerimizin arkadaşı, zaman olacak ağabeyi-ablası, zaman olacak annesi-babası olacaksınız. Başarılı sporcu yetiştirmeden önce; “ iyi insan” önceliğimiz olmalı. Günümüzde öğrencilerimizi ve gençlerimizi bekleyen birçok tehlike var; onlardan korumanın yolu, onlara yakın olmanız ve sürekli rehber olmanızdır. Sizler rol model kişilersiniz, bunu unutmayınız. Spor dalları seçimleri konusunda, yöneltme ve yönlendirme konusunda doyurucu bilgiler veriniz, doğru yönlenme konusunda rehber olunuz.

IMG_4023

Alkan, projeye önem verdiklerini, projeyle gelen herkese destek vereceklerini söyledi. Biraz daha Emek, Gayret, Fedakârlık istedi. Toplantıda söz alan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Karadutlu’ da müdürlük olarak spor malzemesi konusunda imkânlarının kısıtlı olduğunu ancak, okullarımızda sportif faaliyetlere katılacak olan öğrencilerimize geri iade edilmek üzere spor malzemesi yardımında bulunacağını söyledi.

Okullarda ve uygulamada karşılaştıkları sorunlarını dile getiren beden eğitimi öğretmenlerinin sorunlarının çözümü için her türlü gayret ve çaba içinde olduklarını, sorunu ortadan kalkmış veya en aza inmiş öğretmenin daha verimli çalışma içerisinde olacağı bilincinde olduğu belirten Alkan, tecrübeli öğretmenlerden iyi uygulama örneklerini dile getirerek aday öğretmenlerin çalışmalarına ışık tutacağını söyledi.

Böyle bir toplantının yapılmasının kendilerini mutlu ve memnun ettiğini dile getiren beden eğitimi öğretmenleri, bu toplantıların periyodik olarak ayda bir yapılmasının yararlı olacağını dile getirdiler ve bu görüş aynen benimsendi ve kararlaştırıldı.

 

IMG_4033

 

 

IMG_4010

 

 

IMG_4024

 

IMG_4026

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ