Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başkenti Görüp, Gezip Döndüler

Anadolu Jet’in “Başkent’i Görmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle hiç Ankara’yı görmemiş ilimizde eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerini günübirlik Ankara’ya götürülme işlemleri sürüyor.  Bu proje doğrultusunda yeni bir grup İhsan Erkan ve Murat Kapyapar yönetiminde  Ankara’ya gitti ve döndü. 6 hafta […]

Başkenti Görüp, Gezip Döndüler

14 Mart 2020 - 21:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Anadolu Jet’in “Başkent’i Görmeyen Kalmasın” projesi kapsamında Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğiyle hiç Ankara’yı görmemiş ilimizde eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerini günübirlik Ankara’ya götürülme işlemleri sürüyor.  Bu proje doğrultusunda yeni bir grup İhsan Erkan ve Murat Kapyapar yönetiminde  Ankara’ya gitti ve döndü.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

6 hafta şeklinde planlanan ve haftada iki gün gerçekleşen etkinlikte her seferde daha önce Ankara’ya hiç gitmemiş, uçakla seyahat etmemiş öğrencilerimizden seçilen 40 öğrenci iki öğretmen nezaretinde Ankara’ya uçuyor ve orada ,Feza Gürsoy Bilim Merkezi, Birinci Meclis Cumhuriyet Müzesi Ziyareti, Anıtkabir Ziyareti, MTA Müzesi Ziyareti,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Panoramik Gezi ve Millet Camii Ziyareti gerçekleştiriliyor.

Başkent’ten dönen öğretmen ve öğrenciler gezi ile ilgili şunları söyledi:

 

Muhammet Efe Katılmış:Türk Telekom ortaokulundan Ankara gezisine katıldım. Ankara da Anıtkabir ve tarihi müzeleri ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyorum.

 

Hatice Kısa: Öncelikle bize bu şansı tanıyan yetkililere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle bir şans geçti elimize. Çok eğlendik ve çok şey öğrendik. Anıtkabir’i görme imkânımız oldu, birçok müze ve tarihi yerler gördük. Çok şanslıyız böyle bir geziye katıldığımız için.

 

MislinaKısa:Milli İrade Anadolu lisesinden katılıyoruz bu geziye. Öncelikle Ankara’yı görmek bizim için gurur vericiydi. Herkes başkentimizi tanımalı, görmeli. Bize bu fırsatı sağlayan, gezide emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, saygılarımızı ve sevgilerimizi iletiyoruz.

 

Erkan Tamer: 12 Şubat Anadolu lisesinde okuyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyoruz, bu imkânı bize sunduğu için. Ankara’da ilk meclisimizi,Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’i görme imkanımız oldu. Bunu sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

 

Öğretmen Murat Kapyapar: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Anadolujet’in katkılarıyla “Ankara’yı görmeyen kalmasın” projesi kapsamında uçağa binmeyen ve Ankara’yı görmeyen ortaöğretim öğrencilerimizi günübirlik götürdüğümüz Ankara gezisinden dönmüş bulunmaktayız. 40 öğrencimizle ilk olarak Anadolu Medeniyetler Müzesi,daha sonra bugün İstiklal Marşı’mızın kabul günü olan bu anlamlı gün dolayısıyla Birinci Meclis’imizi ve İkinci Meclis’imizi ziyaret ederek akabinde de MTA Müzesi, Millet Külliyesi ve Camisini ziyaret edip gezimizi tamamlayarak sağ salim döndük. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza ve Anadolujet’e çok teşekkür ederiz.

 

“Başkenti Görmeyen Kalmasın” projesi 6 hafta sürecekti. 11 gruba ayrılan öğrencilerden, 7 grubun ziyareti gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ankara’ya gidecek 4 grup kalmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere yönelik bütün faaliyetleri durdurmuştur. Bu yüzden şartlar normalleştiğinde, kalan grubunda, Ankara’ya gitmesi sağlanarak program tamamlanacaktır.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ