Avrupa Birliğinden Sevim Şirikçi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret

Avrupa Birliğinden Sevim Şirikçi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaret
"Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (Facility for Refugees in Turkey-FRIT)" kapsamında, faaliyetlerin yerinde izlenmesi amacıyla 07 Mayıs 2024 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nu temsilen İnsani ve...

"Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (Facility for Refugees in Turkey-FRIT)" kapsamında, faaliyetlerin yerinde izlenmesi amacıyla 07 Mayıs 2024 tarihinde Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nu temsilen İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Esther BOUMA ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma Program Yöneticisi Feyhan EVİTAN CANBAY tarafından Dulkadiroğlu  Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi.

Ziyarete ait videoyu izlemek için alttaki linke tıklayın

Okul müdürü Ali ÖZDEMİR tarafından atölye ve laboratuvarlar gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ziyarette hazır bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin MART Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan yabancı uyruklularla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

“İlçemizde yaklaşık 61.300 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerin 15.000’i Suriyeli öğrencilerden oluşmaktadır. İçe Milli eğitim Müdürlüğü olarak Suriyeli öğrencilerimizin okullarımızda ve bulundukları çevrelerde karşılaştıkları problemlerin başında dil ve iletişim sorunu olduğu tespit edilmiştir” diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“2022 Eylül ayından itibaren “iki dil bir gönül” projesi yürürlüğe konularak yabancı uyruklu öğrencilerimize Türkçe öğretilmeye başlandı. Öğrencilerimiz dilimizi ve kültürümüzü öğrendikçe okullardaki çatışma ve davranış problemleri azalmaya başlamıştır. Birçok okulumuzda velilerimize yönelik Türkçe Öğretim kurslarımız devam etmektedir. İlçemizde bulunan barınma merkezi kamp alanında yaklaşık 7000 öğrencimiz bulunmakta olup Türkçe öğretimi hususunda %60 lara varan bir başarıyı yakalamış bulunuyoruz. Seup  gibi projelerle de bu öğrencilerimizin Türk eğitim sistemine entegre olmalarına katkı sunulmaktadır. Projenin uygulandığı okullarda ayrım yapılmadan tüm öğrencilere yardım ve destek sağlanmasının iyi olacağı kanısındayız.  Bu tip projelerin dil öğretimi ve meslek edinmesi ile ilgili kısımlarını ülkemiz genelinde çoğunlukta bulunan göçmen öğrencilerin olduğu yerlerde mutlaka uygulanmasının çok daha yararlı olacağına inanıyoruz.” Dedi.

Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkan Yardımcısı Esther BOUMA ve Sosyo-Ekonomik Kalkınma Program Yöneticisi Feyhan EVİTAN CANBAY, okulda yapılan uygulamalardan memnuniyetlerini dile getirerek okuldan ayrıldılar.