Kahramanmaraş Merkez Anadolu Lisesi Okul Müdürleri 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesi yapılan değişiklikleri görüşmek üzere Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü başkanlığında Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinde toplandı.  Şube Müdürü Ahmet Akküncü, orta öğretimde 2012-2013 öğretim yılından başlamak üzere 9. Sınıfların haftalık ders saatlerinin 40 saate çıkartıldığını, buna paralel olarak da 9. Sınıflara 5 saatlik seçmeli ders getirildiğini, bu seçmeli dersler arasına Kur’an-ı Kerim (2), Hz. Muhammed’in Hayatı (2) ve Temel Dini Bilgiler (1-2) eklendiğini belirterek okullarımızın bu değişikliklere göre çalışmalarını tamamlayarak okulların eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Okul müdürlerinin değerlendirmeleri doğrultusunda, haftalık 40 saatlik ders programının yaz ve kış saati uygulamaları ve ulaşım açısından sorunsuz uygulanabilmesi için okulların sabah giriş saatlerinin 07:45 olması ve pansiyonlu okullar haricindeki diğer okulların öğle aralarının en az 50 dakika olması gerektiği vurgulandı. İlimizin ÖSS başarısına katkı sağlaması açısından 10, 11 ve 12. sınıfların her gün son saatlerine 5 saatlik etüt programı eklenerek çıkış saatlerinin 9. sınıflarlarla eşitlenmesinin uygun olacağı belirtildi. 10, 11 ve 12. sınıflara son saatlerde uygulanacak etüt programının Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Dil Anlatım ve Edebiyat derslerinden yapılmasının ilimizin ÖSS başarısının yükselmesine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

 

 

Ayrıca 9. Sınıflardan başlamak üzere seçmeli derslere eklenen Kur’an-ı Kerim (2), Hz. Muhammed’in Hayatı (2) ve Temel Dini Bilgiler (1-2) derslerinin okul imkanları dahilinde velilerimizin görüşleri doğrultusunda seçilmesinin uygun olacağı üzerinde önemle duruldu.