Maraşta Haber
Maraşta Haber

Akşemseddin İHO ve Kız Anadolu İHL’nin Tanıtım toplantısı yapıldı

Kahramanmaraş Onikişubat Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin kahvaltılı tanıtım toplantısı sunu eşliğinde okul müdürü Mustafa Yeşil tarafından yapıldı. Tanıtım toplantısına Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat, Onikişubat İlçe milli eğitim şube müdürü Hasan Ataş, mahalle muhtarı, imam, hinterlant bölgesindeki okul müdürleri ve […]

Akşemseddin İHO ve Kız Anadolu İHL’nin Tanıtım toplantısı yapıldı

16 Haziran 2021 - 21:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin kahvaltılı tanıtım toplantısı sunu eşliğinde okul müdürü Mustafa Yeşil tarafından yapıldı.

Tanıtım toplantısına Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Sertpolat, Onikişubat İlçe milli eğitim şube müdürü Hasan Ataş, mahalle muhtarı, imam, hinterlant bölgesindeki okul müdürleri ve emekli okul müdürü Mustafa Paksoy katıldı.

 

 

“İmam Hatip Okulları Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullardır. Bu okullarımızda hem akademik eğitim hem de milli manevi değerler eğitimi birlikte yapılmakta olup öğrencilerimizi Çift Kanatlı olarak hayata hazırlamaktayız. Programlarımız öğrencilere doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmayı hedefler. Öğrencilerimizi Milli Kültürü ile bütünleşmiş, farklı kültürleri ile farkındalık oluşturmuş, ülkesine ve inançlarına faydalı olma idealinde, Milli, manevi, ahlaki ve insani değerler kazanmış bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.” diyerek tanıtımına başlayan okul müdürü Mustafa Yeşil tanıtım konuşmasına şu ifadelerle devam etti.

 

 

“Okullarımız milli manevi değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven, çalışkan, güzel ahlaklı, başarılı ve çevreye duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefler.

Okullarımızın kendine has okul iklimi ve okul kültürü vardır. Bu kültürün oluşmasında okullarda verilen eğitimin içeriğinin ve şeklinin önemli bir etkisi vardır. Kendine özgü okul ikliminde öğrenciler arasında kardeşlik duygusu, akran eğitimi, öğretmen ve öğrenciler arasında sevgi ve saygı kültürü bulunmaktadır. 

 

 

İmam Hatip Ortaokullarında diğer Ortaokullarda okutulan ve liseye yerleştirme sınavlarında çıkan bütün dersler eksiksiz okutulmaktadır.  Örneğin; haftada 5 saat Matematik, haftada 4 saat Fen Bilimleri, haftada 6 saat Türkçe, haftada 3 saat Sosyal Bilgiler olmak üzere Ortaokullarda okutulan bu derslerin tamamı saati saatine İmam Hatip okullarında da okutulmaktadır. Bu derslerin yanında Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, Arapça ve Temel Dini Bilgiler dersleri de okullarımızda okutulan dersler arasındadır.

 

 

Günümüzde bazı özel okullar ikinci yabancı dil dersi vermekle kendilerine nitelik kazandırır. Bütün İmam Hatip Okullarında İngilizcenin yanında Arapça da ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir.

Okulumuzda teknolojik altyapı, fiziki altyapı, personel altyapısı ve her türlü sosyal, kültürel etkinlik altyapısı mevcut olup aktif olarak kullanılmaktadır.

İmam Hatip Ortaokullarında öğrencilerin akademik ve bilimsel başarıların yanı sıra bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişimlerinin desteklendiği, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirildiği, sağlıklı nitelikli ve güvenli eğitim ortamlarının oluşturulduğu çalışmalar yürütülmektedir. Bunlardan örnek vermek gerekirse; 40 ayet 40 hadis etkinliği, bilim etkinlikleri, 40 Şair 40 şiir etkinliği, müze ile eğitimi etkinliği vs. sayabiliriz.

 

 

 İmam Hatip Ortaokulu çevresi ile bütünleşmiş bir okul profiline sahiptir. Yine sportif etkinliklerde imam hatip ortaokulları kendinden sıkça söz ettirmektedirler.

İmam Hatip Ortaokullarında güçlü bir okul veli iletişimi vardır. İmam Hatip Ortaokullarında projeler hazırlayarak öğrencilerimize bilim kültürü kazandırıyor, öğrencilerimizin bilime olan ilgisini artırıyor ve öğrencilerimizi bilimin tüm alanlarında kariyer yapmaya özendiriyoruz. Destekleyici sportif faaliyetler ile eğlendirerek öğretiyoruz. Öğrencilerimizin yeme içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra rehberlik hizmetleri de sunuyoruz.  Zenginleştirilmiş eğitim ortamları ve Özgün mekân tasarımlarıyla okullarımızı süslüyoruz.

 

 

Okulumuz açıldığı günden bugüne birçok sportif, sanatsal ve akademik başarıya imza atmıştır. Bu başarılardan il birincilikleri, Türkiye geneli yarışmalarda derceler okul müdürümüzün Şeref Köşesini süslemektedir.

Okullarımızdan mezun olan öğrencilerin önü son derece açıktır. Geçen sene ve önceki senelerde mezun ettiğimiz öğrencilerimizden Tıp fakülteleri ve Mühendislik Fakülteleri dâhil olmak üzere birçok fakülteye öğrenci yerleştirdik. Ortaokulumuzdan da fen liseleri, proje okullar ve sınavla öğrenci alan liselere birçok öğrencimizi yerleştirmiş bulunmaktayız.

 

 

 İmam Hatip Okullarında; İnsanlığın küresel barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu çağımızda; geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, yaşayacakları çağın bilgisini vermek ve becerilerini kazandırmak, onları milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere sahip, kendi kültürü ile bütünleşmiş, farklı kültürlerle barışık, ülkesine ve insanlığa faydalı olma idealine sahip bireyler olarak yetiştirmek temel hedefimizdir.

Okulumuzda uyguladığımız temel çalışmalardan bazılarını broşürümüzde takdirlerinize sunarız.

Katılımınız bizleri onurlandırdı.

 

 

Her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarken; Dost, akraba, arkadaş ve yakınlarınıza bizleri tavsiye etmenizi istirham ediyoruz.” dedi.

 İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve okul müdürleri bu konuda gereken rehberlik ve yardımları yapacaklarını dile getirdiler.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymu...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullararası 1. ve 2. Sınıflar arsında yapılan  “İstiklal Marşımızı Okuyo...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ