Ahmet Bayazıt Ortaokulu öğrencilerine NLP Eğitimi

Ahmet Bayazıt Ortaokulu öğrencilerine  NLP Eğitimi
 Kahramanmaraş Merkez Ahmet Bayazıt Ortaokulu öğrencilere NLP ve Telkin Yöntemiyle Hızlı Okuma Eğitimi Verildi.Ahmet Beyazıt İlköğretim Okulu 6-7 ve 8. sınıflardan gönüllü olarak katılan 75 öğrenciye Okul Psikolojik...

 Kahramanmaraş Merkez Ahmet Bayazıt Ortaokulu öğrencilere NLP ve Telkin Yöntemiyle Hızlı Okuma Eğitimi Verildi.

Ahmet Beyazıt İlköğretim Okulu 6-7 ve 8. sınıflardan gönüllü olarak katılan 75 öğrenciye Okul Psikolojik Danışmanlarından Alpaslan Yutrsever tarafından “ NLP ve Telkin Yöntemi ile Anlayarak Etkili ve Hızlı Okuma ” eğitimi verildi. 12 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimin sonunda öğrencilerdeki okuma isteği ve hızında ciddi artışların olduğu gözlendi. Eğitime katılan öğrencilerin velilerine yönelik olarak bilgilendirme ve değerlendirme semineri düzenlendi. Programa katılan veliler ve öğrenciler programla ilgili olumlu paylaşımlarda bulunarak okul idaresi ve eğitimciye teşekkürlerini sundular.

“Son yıllarda SBS ve Üniversiteye hazırlık sınavlarında paragraf soruları önemli özellik arz etmektedir. Hem sınavlarda hem de hayata anlam katmak için çok kitap okumak gerekmektedir. “ diyen Okul Psikolojik Danışmanlarından Alpaslan Yurtsever velilere yaptığı konuşmasını şu ifadelerle tamladı;

“Çok sayıda kitabı ise zevkle okumak ve okuma sürecini devam ettirmede hızlı okuma eğitimleri büyük katkılar sağlamaktadır. Çünkü istatistiklere baktığımız zaman az okuduğumuz gibi aynı zamanda tamamlanmamış okumalar ve yarım bırakılmış kitaplar önemli yer kaplamaktadır. Hızlı okuyan insanlar başladıkları kitabı bitirmekte ve her bitirdiği kitaptan sonra ise yeni kitap okuma isteği artmaktadır.” Dedi.

Okul Müdürü Oğuz Karakoç ise, kitap okumanın önemine değinerek şu ifadeleri kullandı;

Başarının yolu bol bol kitap okumaktan geçer, sürekli kitap okuyanların kelime hazineleri zenginleşir, bilgi dağarcıkları artar, kendilerini rahat anlatırlar, topluluk karşısında hitap etmesini bilirler, zamanı olumlu ve süresinde kullanırlar.

Böyle bir etkinliğe çocuklarınızı gönderdiğiniz ve destek çıktığınız için siz değerli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda seminere katılan öğrencilere belgeleri okul yönetimi ve velileri tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.