Maraşta Haber
Maraşta Haber

Aday Öğretmenler Kahramanmaraş Müzesini Gezdi

Kahramanmaraş’ta Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çeşitli okullarına sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlerden oluşan 36 kişiden oluşan Salı Grubu 18 Şubat 2020 tarihinde Onikişubat İlçe Milli Eğitim Aday Öğretmenler Koordinatörü Mustafa DEĞİRMENCİ ve Merkez Atatürk Lisesi Müdürü Ramazan YAŞAR eşliğinde İlimiz Arkeoloji Müzesine ziyaret gerçekleştirdiler. Yapılan faaliyet kapsamında Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi  Koordinatör Mustafa DEĞİRMENCİ  müzenin […]

Aday Öğretmenler Kahramanmaraş Müzesini Gezdi

18 Şubat 2020 - 23:32A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çeşitli okullarına sözleşmeli olarak atanan aday öğretmenlerden oluşan 36 kişiden oluşan Salı Grubu 18 Şubat 2020 tarihinde Onikişubat İlçe Milli Eğitim Aday Öğretmenler Koordinatörü Mustafa DEĞİRMENCİ ve Merkez Atatürk Lisesi Müdürü Ramazan YAŞAR eşliğinde İlimiz Arkeoloji Müzesine ziyaret gerçekleştirdiler.

HABER FOTOĞRAFLARI

Yapılan faaliyet kapsamında Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi  Koordinatör Mustafa DEĞİRMENCİ  müzenin sergi salonlarında sergilenen eserlerle ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Bu kapsamda:

                Antik Fil Sergi Salonundan başlayarak Kahramanmaraş İli, Türkoğlu İlçesi, Gâvur Gölü Bataklığından çıkarılan ve tarihi M.Ö. 1400’lü yıllara dayanan 2 adet antik fil iskeleti sergi Salonu sunumundan sonra Direkli Mağarası Kazı ve Canlandırma Salonuna geçildi. Bu salonda, Merkez, Tekir Kasabası, Yukarı Döngel Köyü’nde yer aldığı ve 2007 yılından itibaren kazısı devam etmekte olan Direkli Mağarası’nın ve Kazı alanının birebir canlandırması yapıldığı bilgileri aktarıldı.

Domuz tepe Höyük Canlandırma ve Kazı Sergi Salonunda ise Kahramanmaraş İli, Pazarcık İlçesi, Emirler Köyünde bulunduğu konum bilgisi ve tarihi M.Ö. 7000 -5000 yıllarına dayanan Domuztepe Höyüğü ve Kazı Alanının, alanda elde edilen bulgular ışığında teşhir salonunda birebir canlandırması detaylı bir şekilde aday öğretmenlere aktarıldı. Hitit ve Geç Hitit Eserleri Sergi Salonunda Maraş Kalesi ve çevresinde bulunan Maraş Aslanı, Tanrı heykelleri, Merkez Mağralı ve Yörükselim Mahallerinde bulunan ziyafet sahnelerini anlatan steller, Türkoğlu Minehöyük, Pazarcık, Doğanlıkarahasan Köyü, Afşin Yazıbelen (Hurman) Köyü ve Arıtaş Höyüğünde bulunan ve Gurgum Krallığını yansıtan örnekler olan stel ve heykeller Hitit ve Geç Hitit Eserleri Sergi Salonunda sergilenen eserleri tanıdılar.

Mozaik Sergi Salonunda ise Mozaik sergi salonunda ise Germanicia Antik Kentine ait olan ve 2000 yılında tespiti yapılarak 2001 yılında yapılan kurtarma kazısı sonucunda Müzeye taşınan Roma Dönemi taban (koridor) mozaiği ve yine Kahramanmaraş Çağlayancerit ilçesinden müzeye getirilmiş olan taban mozaiği öğretmenlere tanıtıldı. Daha sonra iseTaş Eserler Sergi Salonunda Salonun büyük bir bölümünde mezar stelleri, lahit ve pişmiş toprak mezar tipleri sergi salonuna geçildi.

Ardından Kronolojik Arkeolojik Eser Sergi Salonunda Paleolitik dönemden başlayarak Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Demir, Grek, Roma ve Bizans Dönemine kadar devam eden bir kronoloji takip edilerek günlük hayatta kullanılan ve yaşamın bir parçası olan araç-gereçler bizzat yerinde görüldü.

Ayrıca Milli Mücadelede Fransız işgaline karşı Kahramanmaraş’ta ilk kurşunu sıkan Milli Kahramanımız Sütçü İmam’ın ve Şehit Evliyanın sergi salonunda yer alan tabanca ve diğer kişisel eşyaları aday öğretmelerce incelendi.

Etkinlik sonunda tüm adaylar topluca günün anısına fotoğraf çektirerek ve memnuniyetlerini ifade ederek ziyaretlerini tamamladılar.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ