Maraşta Haber
Maraşta Haber

ABİD AKAR’A VEFA ÖRNEĞİ

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezinde Açıköğretimden sorumlu müdür yardımcısı iken  04.05.2018 tarihinde görevi başında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden değerli insan, gönül adamıAbid Akar’ın ismi Açıköğret im Koordinatörlüğüne verildi. Vefat yıldönümü nedeniyle Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezinde bir program gerçekleştirildi. Program Mustafa Çoban hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti […]

ABİD AKAR’A VEFA ÖRNEĞİ

04 Mayıs 2019 - 21:35A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezinde Açıköğretimden sorumlu müdür yardımcısı iken  04.05.2018 tarihinde görevi başında kalp krizi sonucu hayatını kaybeden değerli insan, gönül adamıAbid Akar’ın ismi Açıköğret im Koordinatörlüğüne verildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Vefat yıldönümü nedeniyle Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezinde bir program gerçekleştirildi. Program Mustafa Çoban hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Peşinden Abid Akar’ın fotoğraflarından oluşan bir sunu gösterimi yapıldı.

Sunudan sonra Abid Akar’la birlikte çalışan, hatıraları bulunan katılımcılar düşüncelerini aktardılar.

NE DEDİLER?

Ahmet Akküncü- İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı

“Değerli Hazirun, hepinizi saygıyla selamlıyorum, Abid beyle 1998 yılında tanışmıştık bir kursta o zaman Kılılı’da görev yapıyordu, Kılılı’dan gelip gidiyordu. Zaman içerisinde arkadaşlığımız, dostluğumuz ilerledi. Süreç halinde ben atamaya bakıyordum kendisini Halk Eğitime görevlendirmemiz icap ediyordu. Diyeceğim ediyordu hocam dedim bir gün biz seni oraya görevlendireceğiz ama orada sınıf öğretmenleri kadrosu yok seni oraya atamak zor olacak şeklinde karşılıklı diyalog halinde konuşmuştuk, olsun hocam ben gönül eriyim hangi işi verirseniz yaparım demişti. Tabii zaman içerisinde Allah nasip etti o oraya atandı..

Çok Tuz ekmek hakkımız birbirine geçmiştir, ayda bir gün kendisinin yanına uğramaya çalışırdım, özellikle Cuma günleri sabahları. Biz bulunamasak ta birkaç arkadaşımızı mutlaka davet ederdi. Hocam kendinizi özlettiniz, mutlaka gelin, hiç yoktan çayımızı için derdi. El becerisi güçlü ve yetenekli yeri doldurulmayacak bir arkadaşımızdı.

Ben kendisini rahmetle, minnetle anıyorum. Yüreğimizde her zaman yaşayacak, her zaman dualarımızda olacak, aramızdan ayrılmış olmanın acısını her zaman yüreğimizde hissedeceğiz. Ben tekrar onu rahmet minnetle anıyorum, Allah’ım rahmet eylesin, ailesine tekrar sabrı Cemil diliyorum. biz onu seviyorduk Rabbim de sevsin diyorum, Teşekkür ediyorum.”

Ali Özdemir- Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi müdürü, birlikte görev yaptı.

Abid Akar, insanlara yardım etmeyi, yardımseverliği ön planda tutan bir arkadaşımızdı. Açıköğretim  Abid Akar’la özdeşleşmişti. Millî Eğitim Bakanlığında da Açıköğretim denildiğinde Kahramanmaraş’ta Abid Akar konuşulurdu, neden bu kadar onun adı anılıyordu? O insanlara hizmet etmeyi benimsemiş, kendisine görev bilmiş bir insandı. Millî Eğitim Müdürlüğünün şu an ek bina olarak kullandığı yer Donatım Merkezi binasıydı, orada Açıköğretime bakıyordu. O zamanlar Açıköğretim konusunu çok fazla bilende yoktu, hep bir koşuşturma içerisinde geçti. Peşinden Şu andaki Cumhuriyet lisemizin giriş katına taşındık, yine Açıköğretimin iş ve işlevlerini orada devam ettirdi. Bu çalışmalar farklı şekilde devam ederken en Açıköğretim Halk Eğitim Merkezine verildi ve buraya geldi, aynı şevkle hizmet etmeye devam etti. Tüm Açıköğretim öğrencilerinin takdirini kazandı.

Burada  Açıköğretim il koordinatörlüğüne adının verilmesi gerçekten çok uygun, çok güzel bir iş oldu o nedenle bunun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz Allah razı olsun diyor Allah gani gani rahmet eylesin.

Selahattin Kılıçkıran Birlikte Çalıştığı Önceki Halk Eğitim Merkezi Müdürü

Abid beyle uzun yıllar çalıştık 2006 yılında Halk Eğitim Müdürlüğünde görevlendirildim, o yıllarda daha iyi tanıştık. Daha sonra akrabamız olduğunda fark ettim ve birlikte çalıştık, birlikte seyahatleriniz oldu. Kendisinin temsil yeteneği çok güçlüydü ve koordinatörlükte de Türkiye’de 3 kişiden birisiydi . Ankara’daki genel müdürlüğümüzde ki yetkililer devamlı herhangi bir Türkiye’de sorun olduğu zaman Abid Hocama danışırlar, Osman Bey açık lise müdürü idi her zaman arar istişare ederdi ve Abid hocamızı bu konuda yeterliydi. Abid hocamız adına, bu koordinatörlüğe isminin verilmesi isabetli olmuş bizi mutlu etti.

Umre için müftülüğe giderek kayıt yaptırdık ve birlikte umreye gittik. Birlikte çok günlerimiz geçti ben 2006’daki görevli Halk Eğitim Merkezi Müdürü oldum. Daha sonra gittim rotasyonla, 2011’de geldim, 2015’te ayrıldık. Gideceğim yere birlikte giderdik, istişare ederdik. Birlikte çok gezilerimiz ve anılarımız oldu.

Mezarlığının kapısında da yazıyor, ölüm bir gerçek. Ölümle ilgili bir hatıra anlatayım. Burada Halk Eğitim Merkezimizde bir toplantı vardı Kaymakam Bey ile geldik, birlikte konuşuyorduk. Merdiven başında Hilmi hocamla karşılaştık,  bak dedim şimdi şu merdivenden inmeye senedimiz bile yok dedim. Böyle bir mevzu geçti, ayrıldık. Ben okula geçtim, namazdan sonra Hilmi hocam aradı, böyle  bir durum var, Abib Beyi kaybettik dedi.

Yani bu ölüm gerçek, kendisini hastalık durumunda biliyordum çeşitli operasyonlar geçirdiğini de, Allah’ım rahmet eylesin, Allah’ım sabır versin. Hoş bir seda bıraktı, beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum tekrar  Allah’ım rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin.”

 

Hilmi Kişi- Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı

“Bundan 7-8 yıl önce İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Açıköğretim Lisesini kurmuştuk, müdürüm beni Ankara’ya toplantıya göndermişti. Orada soru cevaplar alınıyordu, bende kafamı bir soru takılmıştı sorayım dedim. O zaman kulakları çınlasın orada müdürümüz Yakup bey vardı. Hocam siz hangi şehirden geliyorsunuz? Dedi. Bende, Kahramanmaraş, dedim. O zaman bana dönüp hocam sen bu soruyu neden bize soruyorsun, orada bizim üstadımız Abid Akar bey var, biz bile takıldığımız da ona soruyoruz dedi. Mekanı Cennet olsun.”

 

Enver Gökşen – Onikişubat ilçe Millî Eğitim Müdürü

“Abid hocamla son birkaç yıl içerisinde beraber çalıştık. Amir -memur ilişkisi dışarısında bir kardeş gibi, bir ağabey gibiydik. Ben kendisinden hiç indirmedim, kendi bildiğim kadarıyla da onu incitmedim. Konuşmacı arkadaşlarım, beraber çalışan arkadaşlarım onu hayırla yad ettiler. Ne güzel bir durum inşallah bizler de hayırla yad edilen kişiler oluruz. Tabii ki ölüm tüm canlılar için var, bundan kaçınılmaz ama ona hazır olarak ölmek, hazır olarak gitmek gerekiyor. Bizler Allah’ın yarattığı bir kul olarak onun emirlerine hiçbir zaman muhalefet etmeden bu yolda bildiğimiz kadarıyla, elhamdülillah harfi ile uymaya çalışıyoruz.  Ben aynı davranışı, aynı tutumu rahmetlide de gördüm. Selahattin hocam bahsetti Umre’ye beraber gittik dedi, umre dönüşü evlerinde ziyaret etmiştik. Tabii bu konuşmalar yapılırken insanın zihnimden değişik şeyler geçiyor işte o şeyleri hatırladım fani olan bu dünyada hoş bir sada bıraktı, inşallah rabbimin cennetinde güzel şekillerde Nimet demektir biz kendisini tekrar rahmetle anarken hem babasına hem kardeşine hem eşine hem çocuklarına sabırlar diliyorum Allah onlardan ve hepimizden razı olsun Biz de Allah’tan rahmet diliyoruz”

Fikri Akar- Abid Akar’ın Kardeşi

Değerli müdürlerim, kıymetli misafirler, hepiniz hoş geldiniz. Bu ortamı görünce büyük bir duygu patlaması yaşadım, Allah kendisine bol bol rahmet etsin. Bu programı düzenleyen ve bu isim verme işini düşünenlerden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz bir Fatiha’nızı esirgemezseniz çok çok mutlu oluruz.”

Konuşmalardan sonra Abid Akar’ın isminin verildiği Açıköğretim koordinatörlüğüne geçildi ve burada Necmettin Erbakan İmam Hatip Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Ali Kulaç tarafından dua yapıldı ve topluca Fatiha okunarak program tamamlandı.

Programa Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Sıddık Şirikçi, Onikişubat İlçe millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Hasan Ataş, Ömer Güner, Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezi müdürü Ali Özdemir, Suzan ve Abdulhakim Bilgili halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül, Abid Akar’ın Babası  Mustafa Akar, Kardeşleri: Sevgi Akar, Şükrü Akar, Fikri Akar, Eşi :Yelda Akar, Oğulları: Mustafa Dorukan Akar, Hasan Efe Akar, Kızı: Nazife Didar Akar, okulların müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ