Maraşta Haber
Maraşta Haber

5. Uluslararası Katılımlı Eğitim Denetimi Kongresi

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)  ile Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası TEM-SEN tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. Uluslararası Katılımlı Eğitim Denetimi Kongresi, KSÜ Ziraat Fakültesi konferans salonundaki açılışla başladı. Kongrenin ana teması “Eğitim ve Eğitim Denetiminde Yeni Paradigmalar” olarak belirlendi. 20 Haziran’da başlayıp 22 Haziran’da sona erecek olan kongrenin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı […]

5. Uluslararası Katılımlı Eğitim Denetimi Kongresi

21 Haziran 2013 - 14:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)  ile Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası TEM-SEN tarafından ortaklaşa düzenlenen 5. Uluslararası Katılımlı Eğitim Denetimi Kongresi, KSÜ Ziraat Fakültesi konferans salonundaki açılışla başladı. Kongrenin ana teması “Eğitim ve Eğitim Denetiminde Yeni Paradigmalar” olarak belirlendi.

20 Haziran’da başlayıp 22 Haziran’da sona erecek olan kongrenin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Kahramanmaraş Vali Vekili Mustafa Anteplioğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzunlar, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur Yıldırım, kongre eş başkanlarından Tem-Sen Genel Başkanı Mehmet Pınardağ ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, yurtiçi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden gelen çok sayıda akademisyen, bilim insanları, denetmenler ile izleyiciler katıldı.

Yaklaşık beş yüz bilim adamının katılacağı ve 220 bildirinin sunulacağı kongrenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, eğitimin hem toplumları hem de bireyleri birinci dereceden ilgilendiren, ülkelerin en önemli meselesi olduğunu belirterek eğitim kurumlarını, programlarını, yönetimini, denetimini ve diğer süreçlerini geliştirenlerin dolaylı ya da doğrudan diğer sektörlerin de gelişmesine hizmet edeceğini söyledi.  Eğitimin, tüm sektörleri ilgilendiren en önemli sosyal sistem olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Can, kontrol edilemeyen güç, güç değildir ilkesinden yola çıkarak eğitim sistemini işletmenin yanı sıra eğitimin denetlenmesinin de büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Tem-Sen Genel Başkanı Mehmet Pınardağ ise konuşmasında; bölgenin parlayan yıldızı olan Kahramanmaraş ile Sütçü İmam Üniversitesinde olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek bu yıl yapılan kongrenin önceki yıllarda yapılanlara göre daha kapsamlı, katılım ve ilginin çok yoğun olduğunu söyledi.

En etkin, en verimli, çağdaş, objektif bir denetim sistemi nasıl olabilir bunun arayışının içinde olduklarını söyleyen Başkan Pınardağ, yönetici, teorisyen ve pratisyen üçgeninde buna çözüm bulmak amacıyla buradayız diye konuştu.

Konuşmasının devamında yönetim anlayışı, politikalar, hedefler, stratejiler ve beklentilerin değişmesine bağlı olarak eğitim denetimlerinin risk esaslı, süreç bazlı, performans öncelikli ve bütüncül bir yaklaşımla uluslar arası standartlara uygun yapılması gerekliğinden bahseden Pınardağ, bu nedenlerden dolayı denetimin kurum yapısı, mevzuatı, politikası, yöntem ve tekniklerinde birlik ve bütünlük sağlanması zorunluluğu doğduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Denetim elemanı kaynağı yanında kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması modern yönetimin anlayışının olmazsa olmazı olarak karşımızdadır. Milli Eğitim Bakanlığı yapısı ve işleyişine objektif olarak bakıldığında kurumlar arası uyumun tesisini sağlama bir tarafa, önce denetim birimlerinin kendi aralarında işbirliği, dayanışma ve koordinasyon bulunmadığından uyumda yoktur ve denetim birimleri arasında görev çakışması ve hatta görev çakışması onlarca yıldır devam etmektedir. Bu konuda yaşanan çelişki denetim elemanlarında değil, denetim yapılanmasından kaynaklanmaktadır. Sistemde ciddi sorunlar var.”

MEB denetim yapılanmasında yaşanan sorunun aynı amaçla yapılan rehberlik ve denetim hizmetinin üç farklı denetim birimi tarafından yerine getirilmeye çalışılmasından kaynaklandığını da sözlerine ekleyen Pınardağ, bu sorunun çözümünün MEB denetim birimlerinin tek çatı altında bütünleştirilerek aynı yöntem ve anlayışla bölge düzeyli hizmet vermesinde yatıyor diye konuştu.

KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Uğur Yıldırım ise kamu kuruluşlarında kamu kaynağının kullanılmasının kamu denetimini zorunlu kıldığını, aynı durumun eğitim için de geçerli olduğunu söyledi. Üniversite olarak eğitime ve eğitim fakültesine çok önem verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Yıldırım “Bu toplantıda hem akademisyenler, hem öğretmenler hem de müfettişler bir aradayız, dolayısıyla farklı düşünce ve fikirlerin paylaşılıp tartışılacağı bu toplantıdan hayırlı sonuçlar çıkacağını tahmin ediyorum” dedi.

Son olarak söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek başladığı konuşmasında Bakanlık olarak eğitimde önemli mesafeler alındığını ve geleneksel eğitim anlayışından modern eğitim sistemine geçildiğini kaydetti. Temel amaçlarının uluslararası standartlarda bilgi ve beceriyle donatılmış öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirten Çelik “Tüm çalışmalarımız bu amaç doğrultusunda devam etmektedir” diye konuştu. Fatih projesinden de söz eden Çelik, “Bu proje hem ülke genelindeki öğrencilerin aynı nitelikte eğitim imkânına sahip olması yönünden hem de ülkemizin kalkınması açısından önemli bir araç olacaktır” dedi.

 

Açılış, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Ana teması “Eğitim ve Eğitim Denetiminde Yeni Paradigmalar” olarak belirlenen ve üç gün sürecek olan kongrenin alt başlıkları şöyle:

Eğitim sisteminde yeni eğitim ve uygulamalar

Karşılaştırılmalı eğitim denetimi

Eğitim denetiminde danışmanlık ve koçluk

Denetçi/Denetmen ve denetlenen ilişkileri

Eğitim ve eğitim denetiminde yapısal/örgütsel ve süreçsel sorunlar

Eğitim denetiminde insan gücü ve istihdam politikaları

IMG_0592

IMG_0645 IMG_0658 IMG_0685 IMG_0711IMG_0661 IMG_0691 IMG_0696 IMG_0706

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ