Maraşta Haber
Maraşta Haber

47 Yıl Sonra Kahramanmaraş’ta Tarih Yazdılar

MEB tarafından İlkokul öğretmeni yetiştirmek amacıyla 1960-1970’li yıllarda lise muadili üç yıllık “Maraş Kız İlköğretmen Okulu” adında güzide bir okul olarak açılmış ve bu okuldan mezun olanlar hiç birbirinden kopmamış, gittikleri her yere bir ışık olup adeta güneş gibi aydınlatmışlar. Bu okulun 1972 yılı mezunları 47 yıl sonra Kahramanmaraş’ta bir araya gelerek o yılların heyecanını […]

47 Yıl Sonra Kahramanmaraş’ta Tarih Yazdılar

16 Ekim 2019 - 9:27A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MEB tarafından İlkokul öğretmeni yetiştirmek amacıyla 1960-1970’li yıllarda lise muadili üç yıllık “Maraş Kız İlköğretmen Okulu” adında güzide bir okul olarak açılmış ve bu okuldan mezun olanlar hiç birbirinden kopmamış, gittikleri her yere bir ışık olup adeta güneş gibi aydınlatmışlar. Bu okulun 1972 yılı mezunları 47 yıl sonra Kahramanmaraş’ta bir araya gelerek o yılların heyecanını yeniden yaşadı.

Fotoğrafları Görmek İçin Tıklayın

Maraş Kız İlköğretmen Okulu’nun kırk yedi yıl önceki öğrencileri, Türkiye’nin farklı şehirlerinden bir araya gelerek Kahramanmaraş’ta buluştular. O yıllarda onların öğretmenleri olan Ali Rıza Bağrıaçık ve Mesude Hüdayioğlu’da öğrencileriyle bir araya gelerek duygusal anlar yaşadı.

1972 yılı mezunları Kahramanmaraş Şehit Hanifi Çakallıoğlu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu salonunda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve peşinden de öğrencilik yıllarında öğrendikleri marşları okuyarak buluşma törenini gerçekleştirdiler, daha sonrada o yıllarda yaşadıkları anılarını anlattılar.

Maraş Kız İlköğretmen Okulunda öğretmenlik, daha sonra farklı okullarda müdür yardımcılığı, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü ve son olarak ta Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü yaptıktan sonra da emekli Ali Rıza Bağrıaçık duygularını şu cümlelerle anlattı:

“Şimdi buradaki değerli cemaatimiz, öğretmenlerimiz benim eski öğrencilerimdir ve ben onlarla gurur duyuyorum,  Maraş kız İlköğretmen Okulu benim meslek hayatımın dönüm noktasıdır, unutmadığım camiadır, unutmadığım okuldur. İnanın hala rüyalarımda görüyorum, şu anda da kendinim rüyada hissediyorum. Allah nasip etse, eğer kanunlarda böyle bir imkân tanısa, öğretmen okulunu tekrar kurar, orada da ölünceye kadar bedava öğretmenlik yapardım.

Ben her tarafta Maraş Kız İlköğretmen Okulunu örnek olarak gösteririm. Ben hayatımda bunları incitmedim, incinmedim bir saygısızlık da görmedim. İnan’ı Ben zilinin çaldığını vallahi duymazdan, kendimi derslere verirdim. Öğrencilerimin tamamının isim ve numaralarını da hep ezberimde tutardım” dedi.

O yılların Müzik Öğretmeni Olan Mesude Hüdayioğlu ise şunları dedi:

47 yıl sonra öğrencilerimizle birlikte olmanın büyük mutluluk ve heyecanını yaşıyorum. Biz onlara öğretmenliğin gerektirdiği her şeyi verdik, onlarda bizlerin yüzünü kara çıkarmadı ve gittikleri Anadolu’nun en ücra köylerinde birer ışık oldular, birbirlerinden de kopmadılar. Bundan sonrada kendilerine sağlık ve huzur diliyorum”

20 yıldır özel okulda olmak üzere 46 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Maraş Kız öğretmen Okulu mezunu öğretmen Gülistan Salıcı şu ifadelere yer verdi:

“Evet biz 1972 Maraş Kız ilköğretmen Okulu mezunu arkadaşları bugün burada toplanmış buluyoruz. 47 yıl önce mezun olduğumuzda dostluğumuz  bitti gibi düşünsek gördüğünüz gibi bu dostluğumuz  sevgi ile çok şükür devam ediyor. Hepimiz , o gün gibi, yani 1972 Haziranında bıraktığımız gibi aynı dostluk, aynı sevinçle, aynı mutlulukla, aynı yaramazlıklarımızla buradayız, çok mutluyuz. Bu duygu anlatılmaz, ancak yaşanır. Tüm arkadaşlarımızla aynı heyecanla Atatürkçü ve Çağdaş düşünceyi yayarak, onun izinde yol aldık, Ülkemizi ileri medeniyetler seviyesine taşımak için emek ve caba harcadık. Öğretmen Okulu ruhuyla yaşadık, Öğretmen Okulu ruhuyla da devam ediyoruz” dedi

1971-1972 eğitim-öğretim yılı Maraş Kız İlköğretmen Okulu mezunları 47 sene sonra Kahramanmaraş’ta  gerçekleştirdikleri bu buluşmayla adeta bir tarih yazdılar.

Öğretmenevinden ayrılan mezunlar daha sonra Bugünlerde İstiklal Üniversitesi olarak kullanılan kendilerinin okuduğu Maraş Kız  İlköğretmen Okulu binasına giderek, öğrencilik yıllarında hatıralarını  yani geçmişi yeniden yaşadılar.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ