İnsanlar neden korkmak isterler? Neden uykusuz kalmak isterler? Derinlere sakladıkları korkularını gün yüzüne çıkaracak filmleri neden izlemek isterler? Bu soruların cevapları psikoloji biliminin konusu fakat, bir çok insan belli zamanlarında korku filmi izlemeyi sevmişlerdir. “Bu defa son!” deseler de hiçbir zaman son olmamıştır ve olmayacaktır.

İzlediğiniz korku filmlerine mutlaka dahil etmeniz gerektiğini düşündüğümüz, en çok izlenip beğeni alan 4 yerli korku filmi serisini listeledik.

  1. Dabbe

Dabbe, Türk ve İslam camiasının her an odak noktası olmuştur. Alimler son zamanlarda ortaya çıkacağı düşünülen dabbe hakkında çeşitli yorumlar yaparak neye benzeyeceğini tahmin etmeye çalışmıştır.  Türk film yönetmeni, yapımcı ve senarist olan Hasan Karacadağ bu konuyu inceleyerek mükemmel bir korku serisi oluşturmuştur. 2005 yılında başlayan seride her bir filmde ayrı konular ele alınarak dabbe ile ilgili oldukça korkutucu bir seri oluşturulmuştur.

 

  1. Azem

Azem, var olduğuna inanılan fakat hakkında yeterli bilgi bulunmayan bir varlık üzerine oluşturulmuş korku filmi serisidir. Halk arasında üç harfli olarak bilinen cinler hakkındaki anlatımlar filmin ana konusudur. Cin Karası (2014), Cin Tohumu (2016) ve Cin Garezi (2015) olmak üzere üç filmden oluşan korku serisinin adı Azem olarak bilinmektedir.  Azem, halk arasında anlatılan ve gerçeklik payının yüksek olduğu üç farklı olayı ele almaktadır.

 

  1. Musallat

Türk korku filmleri kategorisinde başarı yapmış filmlerden bir diğeri olan Musallat, genç senarist Alper Mestç’e aittir. Seri, 2007 ve 2011 yıllarında vizyona girmiş olan iki filmden oluşmaktadır. Her iki filmde de farklı olaylar ele alınmaktadır. Tüyler ürpertici bir senaryosu olan filmin hikayesi, büyü ile başlayan ve musallat olan korku zincirinden oluşmaktadır.

 

  1. Siccin

Siccin, hem senaryosuyla hem de gerilim dolu sahneleriyle büyük ilgi gören korku filmlerinden biridir. Yönetmenliğini Alper Mest’in yaptığı filmlerin konusu büyüye dayanmaktadır. İlk iki filmi 2014 ve 2015 yıllarında vizyona giren serinin son filmi 2016’nın eylül ayında vizyona girmeye hazırlanıyor.