Koltuk, bulunduğu yerde insanların oturması için ve bu sayede rahatça konuşabilmesini, dinlenebilmesini sağlamak amacıyla üretilen mobilyalardır. Bu amacı haricinde, dekoratif olarak da çok önemli moda unsurlarıdır.

Araç Koltukları

Araçlardaki koltuklar, aracı süren kişi için olduğu kadar, diğer yolcular içinde çok önemlidir. Araç içinde ayağa kalkılamadığından, oturduktan sonra uzun süre kalkılamayan koltuklar, rahatsız ise yarım saatin sonunda, yolculuğu çekilmez bir sıkıntı haline getirebilir. Özellikle İstanbul gibi trafikte uzun saatler kalınmak zorunda olunan bir şehirde, araç koltuklarının konforlu ve temiz olması, daha da önemli bir hale geliyor. Bazı binek araçların koltukları, aracın fiyatını belirleyen ana unsurlardan olabiliyor. Alttan ısıtmalı koltuklar ya da tamamen deri kaplı koltuklar; araçların pek çok parçasından daha fazla fiyata yansıyor. Aracını satmak isteyen bir kişi, ilk önce koltuk döşemelerini ve tavanı yıkatır, çünkü kirli ve pis kokan koltuklar, aracı çok eski ve yaşlı göstereceğinden, fiyatın düşmesine sebep olurlar. Bu özelliğini bilen çoğu kişi, araçlarında sigara içilmesine ve bir şeyler yenilip içilmesine asla izin vermezler. Çünkü lekeleri temizletmektense, hiç olmamasını sağlamak daha iyi sonuç verecektir. Kaliteli ve uygun fiyatlara koltuk yıkamahizmeti almak için www.koltukyikamam.com u tercih edebilirsiniz.

Evlerde Koltuklar

Evlerde yoğun olarak kullanılan koltuklar, sadece rahat etmeyi değil, sosyal statüyü ifade etmek için de kullanılırlar. Evin içinde yaşayan kişilerin gelir durumunu, kültür seviyesini, hayata bakışını anlatırlar. Evin genel havasını, koltukların yapısı ve pozisyonu verir. Salondaki koltuk takımının duruş açısı, televizyonu merkez almışsa, bu aile genel olarak birbirileri ile iyi iletişimde değildirler gibi bir değerlendirme yapılabilir. İki tane tekli koltuk, ortasında bir yüksek sehpa ve bu alanı hedeflemiş hafif bir aydınlatma var ise, bu evde yaşayan çift birbirleriyle uzun uzun sohbet etmeyi ve birlikte kitap okumayı seviyor hissi uyandırırlar. Salonda, koltuk takımı yerine, açılır kapanır kanepelerden 3-4 tane var ise, bu evde yaşayanları kalabalık bir sülaleye sahip olduğu ve sık sık yatılı misafirleri oluyor denebilir.

İşyerlerinde Koltuklar

İşyerleri, çalışanlar için olduğu kadar, dışarıdan gelecek kişilere göre de düzenlenir. İşyerinde kullanılan koltuklar, şirkete dair ilk izlenimi yaratacaktır.