Fizik tedavi hareket sistemini etkileyen hastalıkların cerrahi bir operasyon gerektirmeksizin vücuda eklem ile yumuşak dokuları etkileyen bir takım aletler ile yapılan tedavi yöntemine verilen addır. Bu tedavi yönteminin amacı insanların hastalık veya bazı kazalar sonucu gündelik yaşamında sorun oluşturabilecek bir takım vücut fonksiyonlarını kaybetmesi üzerine kişiyi tekrar eski sağlığına kavuşturmaktır.

REHABİLİTASYON NEDİR

Bazı sebeplerden ötürü vücutta meydana gelmiş olan engelleri ortadan kaldırmak için uygulanan tedavi türüne verilen isimdir.  Bu tedavi türü fizik tedavi uzmanı, fizyoterapist, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı gibi bir çok uzmanlık alanı ile bir ekip çalışması kapsamında gerçekleştirilir.

FİZİK TEDAVİNİN SÜRESİ NE KADAR

Fizik tedavi için ortalama olarak belirlenen süre yaklaşık olarak bir ve bir buçuk saat süren 15-20 kadar seanstan oluşur. Lakin rehabilitasyon için geçerli olan süre bu tedavi yöntemine karşın çok çok daha fazla sürebilir.

FİZİK TEDAVİDE AĞRI VAR MI

Fizik tedavi de ağrı bulunmamaktadır. Yalnız eğer bu tedaviyi alan kişi de eklemsel olarak bazı kısıtlılıklar mevcutsa fizik tedavi uzmanı tarafından yapılacak germe gibi durumlarda hafif ağrılar ortaya çıkabilir.

FİZİK TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Bu tedavide birden çok yöntem mevcuttur. Örnek vermek gerekirse tens, ultrason, kas güçlendirmek için bir takım cihazlar, ozon tedavi, bantlama, lazer, traksiyon, masaj ve mezoterapi bunlardan birkaçıdır.

YARAR SAĞLAMAK İÇİN NELER YAPILMALI

Tedavi dışından fazladan bir şart bulunmamaktadır. Sadece hasta kendisine uygulanan tedaviyi istekli bir şekilde uygulamalı ve verilen egzersizleri eksiksiz yerine getirmelidir. Bununla beraber tedavi sonrasında istenilen gün aralığında kontrollerini aksatmayarak olası bir tekrarında önüne geçmelidir.

FİZİK TEDAVİ KİMLERE UYGULANIR

Kısacası fizik tedavi yöntemi eklemler, kas gücünde aksama, romatizma hastalarının aktif dönemde olmadığı zamanlar, ağrı veya harekette kısıtlılığı olan kişilerde başlıca olmak üzere bu tür birçok hastalıkta başvurulur.

Kaynak: https://www.romatem.com