Özel sektörde işletme sahibi olan her kişinin en büyük derdi hiç şüphe yoktur ki işletmesinin kârını sürekli olarak artırmaktır. Özel sektörde sürekli olarak kâr artışı sağlamak işletme sahipleri için hiç de kolay değildir. Fakat küçük ipuçları ile işletmenin kısa vadeli performans artışı göstermesi artık oldukça basit bir hâl almıştır.

Ofislerde çalışanların performansını düşüren olgular sıralandığında birinci sırayı çalışanların çalışma saatleri içerisinde iş dışı meşguliyetler edinmesidir. İş dışında sohbetler eden ya da iş arkadaşları ile etkileşimler kuran çalışanlar işletmenin o günkü performansını düşürecektir. Bu düşüşün engellenmesi ofis bölme sistemleri ile oldukça kolaydır. Ofis bölme sistemleri konusunda uzman bir ekip ile çalışan işletme sahipleri işletmesinde bu tarz performans düşüşlerini oldukça etkili bir şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Çalışanların performanslarının düşmesine en pratik önlem cam ya da panel bölmedir. Çalışanların çalışma alanlarının arasında kurulan cam bölme ya da panel bölmeler ile çalışanların sadece işleri ile ilgilenmesi sağlanır.

Çalışanların birbiri olan iletişimini minimuma indiren bu yöntem aynı zamanda ofiste bir yenilik havası yaratacaktır. Yeni bir hava yaratacak olan bu sistemler sanılanın aksine oldukça düşük maliyetlidir. Örnek vermek gerekirse ofis içerisinde yapılan değişikliklerin en kapsamlılarından olan oda oluşturma, ofis bölme işleminde yapılan bölme duvarlar ile oldukça basit ve zahmetsizdir. Bölme duvarın diğer tadilatlara oranla sahip olduğu birçok avantaj bu sistemin sıklıkla tercih edilmesinde önemli rol oynamaktadır. İşletme sahiplerinin günümüz ticari dünyasında sahip olduğu en büyük şanslardan olan ofis bölme sistemleri ofisteki ergonomi ve verimliliği artırdığı gibi müşterilere karşı da yeni bir görünüm oluşturduğu için oldukça önemlidir. Her işletmenin dışarıya karşı olan vitrini olan ofislerine gösterdiği özen işlerindeki profesyonelliğin en önemli göstergesidir.