Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve çok sayıda üst düzey kurmay ile Elbistan’da AK Parti Seçim Bürosunun açılışında halka seslenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Türkiye’ye, Elbistan’a göz dikenin gözünü oyarız” dedi.

                Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Elbistan Seçim Ofisi’nin açılışını gerçekleştirmek üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’la birlikte ilçeye geldi. Oktay, Ekinözü kavşağında Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Daha sonra konvoy halinde açılış için İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’na gelindi.

Konukların çiçeklerle karşılanmasın ardından coşkulu kalabalığa ilk seslenen AK Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz oldu. Gürbüz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Elbistan bugün çok güzel. 31 Mart gecesinin provası bugün. İnşallah Elbistan’da yeni bir sayfa açıyoruz. Devlet burada, hükümet burada. Şimdi büyükşehirle beraber eksik olanı Elbistan Belediyesi’ni de buraya koymanın vakti geldi. İnşallah bu seçimde eksik olanı tamam edeceğiz ve şehrimizi ayağa kaldıracağız.”

Daha sonra mikrofona davet edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fahrettin Güngör, Elbistan’ın her zaman yanında olacaklarını, Kahramanmaraş ve Elbistan Belediyeleri arasında ayrımcılığının olmayacağını ifade etti.

Memleketi Elbistan’a hemşerileri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise ilgin ve çarpıcı konulara değindi. Ünal konuşmasında şunları söyleri:

“Bugün, Elbistanlı mücahitlerin katılımı ile Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıldönümü. 12 Şubat ruhundan 15 Temmuz ruhuna selam olsun. Sütçü İmam’dan Ömer Halisdemir’e selam olsun. Çünkü Kahramanmaraş, Elbistan, bu coğrafya ümmet ruhunun, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ocağıdır. Burada yaşamak; bu şehrin evladı olmak, bu ruhu taşımak büyük bir şeref ve onurdur. İnsan, önce şehrini sevecek. 2011 yılında ilk geldiğimde bir şey söylemiştim. Ben, rüyalarımı Elbistan’da görüyorum demiştim. Çünkü insan rüyasını doğduğu şehirde görür. Ve hayallerimiz var demiştik. Elhamdülillah 7 yılda bütün hayallerimizi gerçekleştirdik. Gerçekleştirdik mi? Şahit misiniz? Bölge hastanemizi yaptık mı, doğalgazımızı getirdik mi, gençlik merkezimizi yaptık mı, adliye sarayımızı yaptık mı, duble yolumuz yapılıyor mu, 28 tane okul yaptık mı, Türkiye’nin en büyük imam hatip okulunu Elbistan’a yaptık mı, Elbistan’da bir üniversite olsun dedik mi? Daha sayamadığım birçok hayalimizi gerçekleştirdik.

Bir şehri il yapıp büyütemezsiniz. Bir şehri büyütür il yaparsınız. Biz Elbistan’ı büyütmenin derdinde ve davasındayız. Ben, Genel Başkanımın selamını sizlerle paylaşıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanı yardımcımızla Kahramanmaraş’a ve Elbistan’a gideceğiz dedim. Cumhurbaşkanımız, ‘Benim 2009’da Elbistan’a bir sözüm vardı onu unutmadım’ dedi. Bir Cumhurbaşkanının, bir milletvekilinin, bir ile gelmesinden daha kıymetli olan, o ile hizmet göndermesidir. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Elbistan için ne istedikse hayır demedi hepsine evet dedi bugüne kadar. Ama bir eksiğimiz daha var. Biz, hükümetten bu kadar hizmet aldık da belediyede eksik kaldık. Şimdi sizden bir şey istiyorum. Bir evladınız olarak, Kahramanmaraş Büyükşehir’de Türkiye’de belediyeciliği en iyi bilen Kahramanmaraş’ın evladı Hayrettin Güngör Bey var. Elbistan’da da yüksek mimar, şehir plancısı ve bugüne kadar belediyecilik konusunda İller Bankası’nda bütün projelerin onayını ve bütçesini yapmış Mehmet Gürbüz var.

Biz de bir söz var. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Bizim tarlada izimiz var. O yüzden biz lafa değil icraata bakarız. Bu, ortalıkta konuşanların bana yaptıkları tek bir şeyi gösterir misiniz? Çaktıkları bir çiviyi, taşın üstüne koydukları bir taşı gösterebilir misiniz? O yüzden hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Ufka yürüyeceğiz. Mehmet Gürbüz’ü ve Hayrettin Güngör’ü size, sizi de Allah’a emanet ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini belirterek sözlerine başladı. Oktay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Daha şehre girerken zaten Elbistan güzelliğini gösteriyor. Muhteşem yatırımları ile devlet hastanesi ile tertemiz yolları ile. Elbistanlının yüreğinin, Elbistan’daki yatırımların ve güzelliğinin çok daha ötesinde güzel olduğunu söylediler. Bunu biliyordum da bu soğukta bu saate kadar meydanı ısıtan yüreklerinizle bizi beklemenizi yüreğinizin güzelliği ile bizi karşılamanız bambaşka muhteşem. Var olun, sağ olun Elbistan. Siz bizimle beraber olduğunuz sürece her zaman dimdik duruyoruz. Cumhurbaşkanımızın yanında, arkasında dimdik durduk, dimdik dururuz. Biz, dimdik durmayı liderimizden gördük. Cumhurbaşkanımızın selamlarını, muhabbetlerini söylemeden olmaz. Liderimizin selamını ileteyim. 31 Mart akşamı sandıkları patlatacak olan Elbistan’ın inşallah Cumhurbaşkanımız zaten verdiği sözü sonrasında da seve seve yerine getirecek.

Verdiğimiz hangi sözü yerine getirmedik ki zaten. AK parti iktidarları olarak, 16 yılda 17. Yılına girdiğimiz bugünde verdiğimiz hangi sözü yerine getirmedik milletimize. Ekonomide dimdik duracağız dedik mi? Dedik. Hatırlayın 2002’yi. Nerelerdeydik? 2019’a geldiğimiz de hele hele 2018’e geldiğimizdeki Ağustos’taki Türkiye’ye çekilen, Türkiye’ye yapılan o manipülasyonu, o saldırıyı hatırlayın. 2002’de bunun binde biri yapılıyor olsaydı, yer yerinden oynardı. Dimdik durduk. Elbistanlı yanımızdaydı. Elbistanlı liderini arkasındaydı. Kahramanmaraşlı yanındaydı, Malatyalı yanındaydı, Afşin yanındaydı. 3 kat büyüttük ekonomiyi. 3 bin dolarlardan 10 bin dolarları aştık. 11 bin dolarları geçtik. Ulaşımda Cumhuriyet döneminde yapılan yatırımların kat be kat fazlasını yapıp bölünmüş yolları geliştirdik. 26 bin kilometreyi geçti. Kahramanmaraş ve ilçeleri de Elbistan da payını aldı. Terörle mücadelede söz verdik. Türkiye’ye göz diken, Elbistan’a göz diken her kimse onun gözünü oyarız dedik. Oyduk mu? İnlerine girdik mi hepsinin? Sınırın ötesine kaçan namertleri kovalıyor muyuz? Türkiye’ye göz dikenlere o gözlerini oymaya söz verdik, Türkiye’nin ötesinde de sınırların ötesinde de kovalıyor muyuz. Kovalamaya da devam edeceğiz. Ne yaptılar? Dövizle saldırıyoruz dediler. Ne yapıyorlar şimdi? Patlıcanla saldıracaklarını düşündüler. Biberle saldıracaklarını düşündüler, domatesle soğanla saldıracaklarını düşündüler. Onlar düşüne dursunlar, onlar hayal ededursunlar, onların bilmedikleri tek bir şey var. Milletimizin dik duruşunu bilmiyorlar. Milletimizi patlıcanla, biberle, dövizle veya bir başka şeyle liderinin yanından ayıramayacaklarını bilmiyorlar. Değil patlıcanınızla biberinizle, topunuzla tüfeğinizle geldiniz. F-16’larınızla geldiniz. Bu millet gene dimdik durdu. Dimdik durdu, durmaya da devam edecek. Öyle dimdik durdu ki oradan başka bir ittifakla çıktı. 15 Temmuz gecesi devletine sahip çıktı. Yüreğiyle imanıyla sahip çıktı. 16 Temmuz’da da ittifakını kurdu.

Cumhurbaşkanımızla, liderimizle, genel başkanımızla, gizli kapaklı hiçbir şey konuşulmadan, kapalı kapılar ardında hiçbir şey konuşulmadan, her şey sizin önünüzde tartışılarak, konuşularak Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile yeni bir ittifak kuruldu. Dimdik yine ayaktayız ve ileriye bakıyoruz. Şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman biz arkamıza bakmadık. Tarihte de biz arkamıza bakmadık. Hep ileriye baktık. Sütçü İmamları Kahramanmaraş gördü. Senem Ayşeleri Kahramanmaraş gördü. Kahramanmaraş birçoklarını gördü ama Kahramanmaraş sadece görmedi. Kahramanmaraş’ın aslında Elbistan’ın bu meydanda yeni Sütçü İmamları, yeni nesil Sütçü imamları duruyor. Şartlar ne olursa olsun yeni neslin yeni Sütçü İmamları sürekli burada olacaklar. Biz onu biliyoruz. Bizimle olacaklar. Dimdik duracaklar.

Elbistan ilerleyecek mi? Elbistan zaten ilerlemiş. Elbistan il olur mu? Elbistan zaten il olmuş, Elbistan’a girdiğinizde nüfusuyla ve gelişmişliğiyle, alt yapısıyla, üst yapısıyla Elbistan aslında kalkınmasıyla birçok ilimizi de geride bırakmış. Elbistan’dan başka bir şey bekliyoruz. Sadece vilayet olmak amaç olmamalı. Biz bir ve beraberiz aslında. Biz Elbistan’dan başka bir şey de bekliyoruz. Kurtuluş Günü’nde nasıl ki ölüme hiç arkasına sağına soluna bakmadan yürüdüyse, ekonomik kalkınma hamlesinde de yürüyecektir. Burada da bir ve beraber olacağız. Burada da bir ve birlikte gideceğiz.

Elbistan yeni bir kalkınma hamlesini başlatıyor olacak. İhracatıyla yeni bir kalkınma hamlesini başlatıyor olacak. Sanayi ve ticaret odasıyla yeni bir kalkınma hareketini başlatıyor olacak. İliyle, diğer ilçeleri ile kalkınma hamlesini başlatıyor olacak. Büyükşehir belediye başkan adayıyla, büyükşehir belediye başkanıyla ve ilçe belediye başkanıyla, başkan adayıyla yeni bir hamle başlatıyor olacak. Mahir Ünal söyledi, ben buradayım, Büyükşehir Belediye Başkanım orada, ilçe belediye başkanım burada, milletvekillerimiz burada, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi de iktidar da Ankara’da. Hep birlikte olduğumuzda, el ele verdiğimizde gönül birlikteliği yaptığımızda başaramayacağımız bir iş olduğuna inanıyor musunuz?

Elbistan’ı, bir Elbistan daha yapabilir miyiz? Cumhur İttifakı bizimle olduğu sürece biz Elbistan’ı ikinci bir Elbistan daha yaparız. Elbistan, millet bahçesini yaptı. Elbistan, hastanesini yaptı. Elbistan, yüksekokulunu kazandı, Elbistan altyapısı ve üst yapısıyla gelişiyor. Kanalizasyonuyla, içme suyuyla, su şebekesi ile bunları da yine Elbistan’a kazandıracağız. İlçe belediye başkanımızla birlikte. Mehmet Gürbüz’le birlikte. Biz de size diyoruz ki biz de Elbistan’a verilen bu sözün arkasında duracağız. Biz de Elbistan’a verilen bu sözlerin takipçisi olacağız. Cumhurbaşkanımız bir manifesto açıkladı. Bütün millete bir söz verdi. Dedi ki yeni dönemde 1994 başlattığımız bir yerel yönetim belediyeciliğiyle alakalı bir hamle başlatmıştık İstanbul’da dedi. Hatırlayın İstanbul’un nereden nereye geldiğini. Türkiye’nin nerden nereye geldiğini de biliyoruz. Ama bugün buradan da başka bir yere götüreceğimiz Elbistan ve Türkiye var. Şehir planları ile çevreciliğiyle, yeşil alanları ile sosyal belediyeciliği ile yani komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir anlayışıyla, ulaşımıyla, altyapısıyla, teknolojiyle tanışan yeni bir Elbistan’ı, akıllı şehirleri ile ve ama kendi kimliğini kaybetmeden, kendi güzelliğini kaybetmeden, kendine has kimliği ile yeni bir Elbistan. Ama bunu yaparken de halkla, vatandaşla birlikte yapacağız. Şehirlerimizi, ilçelerimiz birlikte yöneteceğiz. Bunu yaparken tasarruf edeceğiz, bunu yaparken her bir kuruşun hesabını kendi ilimizin, ilçemizin vatandaşlarına da vereceğiz dedik. Bütün bunları yaptığımızda da her bir şehrin birbirine benzemesini istemiyoruz dedi. Her bir şehir içinde yaşayan vatandaşıyla değer katan, kendisine değer katan, içinde yaşayanların orada yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir oluşturacağız.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ve Cumhur İttifakı Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz’le birlikte platformda partilileri selamladı.

Açılış programı AK Parti Elbistan Seçim Bürosunun açılış kurdelesini kesimi ile son buldu.