Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Antalya Üniversitesi ‘Young CEO Club’ tarafından düzenlenen ‘Gençler Sırrını Gençlere Anlatıyor’ başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı. Üniversite öğrencilerine diplomat olma hayalleriyle başladığı eğitim hayatının dönüm noktalarını aktaran Çavuşoğlu, siyasete 28 Şubat sürecinin ittiğini söyledi.

Üç dönemdir sürdürdüğü AK Parti milletvekilliği yanı sıra, 2010- 2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi başkanlığı görevini de yürüttüğünü kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, ilk defa bir Türk ve Müslümanın 47 ülkeli o meclisin başkanlığına seçildiğini söyledi. Bunun Türkiye’nin itibarının ulaştığı noktanın göstergesi olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, başkanlığı sürecinde Avrupa Konseyi içinde çok önemli reform sürecini başlattıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, AK Parti’nin Türkiye’nin 35 yıldır mücadele ettiği ‘terör belası’ndan kurtulması için önemli adımlar attığını kaydetti. Çavuşoğlu, “Zorluklar çıkabilir. Statükoyu değiştirmek, zihin değişikliğini yapmak çok zordur. Uygulamadaki başarısızlıkların sebebi de budur. Hala bu ülkede azınlık olan belli kesim ‘Ülkenin sahibi biziz’ gibi davranıyor. Fiilen başaramıyorlar ama darbe girişimleri, Ergenekon yapılanmalarının sebebi budur” diye konuştu.

‘ALLAH MUHALEFETE KOLAYLIK VERSİN’

Konuşmasının ardından üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, muhalefet partilerinin ‘çözüm süreci’ne yönelik dile getirdiği eleştirilere “Allah muhalefete kolaylık versin. Biz onlara hareket alanı bırakmadık. Herhangi bir muhalefetin kendi politikasını yürüteceği alan kalmadı” dedi.

‘VİCDANIM ÇOK RAHAT’

Mevlüt Çavuşoğlu, bir öğrencinin Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı açılmaması ve İmralı görüşmelerini hatırlatarak “Vicdanınız rahat mı” sorusuna ise “Vicdanım çok rahat. Türkiye’de terörü bitiriyoruz” karşılığını verdi.

MİLLETVEKİLLERİ MAHKEME BASIYOR

Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, öğrencilerin tutuklu gazeteciler, uzun tutukluluk süreleri ve Kürt sorununda çözüm sürecine ilişkin sorularına ise “Pazarlığımız, vaadimiz yok. Bizim vaadimiz kalkınma, barış, huzur, birlik ve beraberliktir” dedi. Çavuşoğlu, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü açısından bir gazetecinin bile tutuklu olmasının kabul edilemeyeceğini, fakat tutuklu gazeteciler sorununun bu çerçevede ele alınamayacağını savundu. Çavuşoğlu, “KCK ve PKK’nın içinde, Ergenekon’un içinde gazeteciler var” diye konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, uzun tutukluluk sürelerine ilişkin rahatsızlıkları daha önce de dile getirdiklerini belirterek, “Fakat savcı mütalaa okuyacak, milletvekilleri mahkeme basıyor. Hukukun üstünlüğünde böyle bir şey var mı” dedi.

‘KAVAKÇI’YA KAPIMIZ AÇIK’

Mevlüt Çavuşoğlu, bir başka soru üzerine “Merve Kavakçı’ya bizim kapımız da gönlümüz de açık. İnşallah Türkiye’de bu haksızlıklar tek tek gideriliyor. 10 yıl önce bu tip sınıflarda başörtülü arkadaşlarımız yoktu. Sorgu odalarında işkence görüyordu” diye konuştu. – Antalya