Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi MAHÇİÇEK  kültürümüze önem veren bir belediye başkanıdır.  Bu yönü ile şehrimize iz bırakmış bir siyasetçidir.

        Yeni yapılan Belediye  binasını gezdim. Harika olmuş. Nezih, kültürümüze ve geleneksel Türk mimarisine uygun yapılmış. Ancak bu binalar belki bin yıllara kalmaz ama kültürümüze attığı imzalar bin yıllara kalacaktır.

     Sayın Kültür Müdürü Serdar YAKAR beyi bu görevin başına getirmesi de çok isabetli olmuş. Bu anlamda da  sayın başkanı ayrıca kutlamalıyım. Çalışkan ve üreten bir  kültür adamı.

     Sayın Serdar YAKAR Onikişubat  Belediyesinin  yayınladığı kitapları bana hediye etti.   Çok büyük emeklerle hazırlanan kitapları inceledim.

       Kahramanmaraş’ta Şiirlerini Kitaplaştıramamış  şairlerin şiirlerini “MAHSUN ŞAİRLER ”  altında toplamış. Şiirin Başkenti,Edebiyatın Başkenti, son zamanlarda Kayseri yolu üzerinde yapılan tünellere bazı şairlerimizin ve edebiyat adamlarının ismi verilerek buraya da  “Edebiyat yolu” ismi verilmesini vurgulayan bir eser olmuş.  Çok yerinde ve anlamlı bir kitap. Tüm şiir yazan şairlerimizden örnekler vererek tarihe not düşmüş. Serdar  YAKAR  beyin emeklerini taktir  etmek borcunda olduğumu belirtmeliyim.

    Bir diğer çalışmada  Kahramanmaraş ‘ta Eser Vererek Yaşayan şair ve yazarlarımız “GÜNYÜZÜ ŞAİRLERİ”  adı altında bir kitapta toplanmış. ” GÜNYÜZÜ ŞAİRLERİ”  de ciddi emeklerle verilerek yapılan bir çalışma.  Kitapları yayınlanan şairlerimiz var .Her birinden bir şiir almış. Zengin bir eser meydana gelmiş.  Tamda şiirin başkenti ifadesine uyan bir eser. Türkiye de kitapları yayınlanmış,halende yaşayan bu kadar  şairi bir arada bulmak zor olsa gerek.

    Bir başka çalışma da Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Dönemi ” ÖNCÜ ŞAİRLER”  eseri. Abdurrahim KARAKOÇ’ tan  Şeref TURHAN’a kadar bir çok şairimizi örnekleri ile kitaba almış.

    Şu bir gerçek ki  Mehmet Emin Yurdakul’un dediği gibi “BIRAK BENİ HAYKIRAYIM,SUSARSAM SEN MATEM  ET, UNUTMA Kİ ŞAİRLERİ HAYKIRMAYAN BİR MİLLET SEVENLERİ TOPRAK OLMUŞ ÖKSÜZ ÇOCUKLAR GİBİDİR” mısraları tam da Kahramanmaraş’ta tezahür etmiştir.  Dünyada örneği olmayan bir “Kurtuluş Savaşı”na Kahramanmaraşlıların  yüreğinden çıkmış bu şairleri  ve ozanlar öncülük etmişlerdir.Sesleri sonuna kadar  çıkmış şairler bu topraklarda filizlenmiştir. Onun için kurtuluş savaşını rahatlıkla kazandık.

   Yine  Mustafa ATATANIR beyin “CUMHURİYET DEVRİNDE TÜRK HİKAYECİLİĞİ” kitabı ONİKİŞUBAT Belediyemiz tarafından yayınlanması da  kültürümüze önemli bir zenginlik katmıştır.Mustafa ATATANIR bir eğitimci ,aynı zamanda bir yazar. Kahramanmaraşlıdır. O bir çok öğrenci yetiştirmiş,hatta “Yedi Güzel Adam” olarak bilinen yazarlarımıza da öğretmenlik yapmış olduğunu Serdar YAKAR beyin kaleminden öğreniyoruz. Bu bakımdan Kahramanmaraş’ın kültür zenginliğine katkı sağlamıştır.

     Bu anlamda  dört eserinde hazırlanmasında,kültürümüze kazandırılmasında gayret gösteren  Kültür Müdürü Sayın Serdar YAKAR ve ekip arkadaşlarını kutlarım.

     Hususi ile sayın Belediye Başkanımız Hanefi MAHÇİÇEK Beye de şehrimize bulunduğu bu katkıdan dolayı teşekkür ederim. Benim için  bina yaptırmak,köprü yaptırmak , yol yaptırmak  elbette  önemli . Ama bunlar bir gün yıkılır, eskir veya  yıkar yenisini yaparsınız. Kültürümüze  kazandırdığınız  kitaplar  bin yıllar ötesine kalıcı eserlerdir.  Millet olmak özelliğimizi,inanç ve kültürümüzü ayakta tutan kitabelerdir. Buna  ağırlık vermek borcundayız.

     Eserlerin imtiyaz sahipliğini  yapan Belediye Başkanı sayın Hanefi MAHÇİÇEK ,genel yayın yönetmenliğini yapan Serdar YAKAR ,sayfa tasarımı yapan edebiyatçı yazar Tayyib ATMACA  ve emek veren tüm ekibe ayrı ayrı teşekkür ederim.