Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Spor Dairesine bağlı Kütüphane Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan Kütüphane Söyleşileri kapsamında Eğitimci-Yazar Ramazan Avcı, Rasim Özdenören Halk Kütüphanesinde bir söyleşi gerçekleştirdi.

Karacaoğlan’dan Günümüze Kahramanmaraşlı Şairler, Şairlerin Dilinden Kahramanmaraş, Türk Şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç, Şuaranın Yaşayan Yüz’ü, Kahramanmaraş Eğitim Tarihi, Şehrimiz Kahramanmaraş, Kahramanmaraş Ağız Destanları gibi eserleriyle Kahramanmaraş’ın edebiyat, dil ve kültürel kimliğinin ortaya çıkartılmasına önemli katkılar sağlayan, yazarlık eğitmenliği yaparak yeni şair ve yazarların yetişmesi için büyük gayret gösteren Eğitimci – Yazar Ramazan Avcı, genç dinleyicilerin katılımıyla düzenlenen seminerde edebiyat, sanat, dil, kültür ve okuma konularında düşüncelerini paylaştı.

Avcı, dinleyicilerle iletişim hâlinde gerçekleştirdiği söyleşide fikirlerini özgürce ifade eden gençlere kitap imzalayarak hediye etti.

Ramazan Avcı, dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı. Dinleyicilerin “Neler okumamızı tavsiye edersiniz?” sorusuna “İlgi ve seviyenize uygun olmak koşuluyla okuduğunuzu anlamlandırabildiğiniz kitapları okuyun. Aksi hâlde okumaktan soğursunuz.” cevabını verdi.

Kahramanmaraş’ın bir edebiyat şehri olduğunu ve bu özelliğini dünyaya da tanıtmak için UNESCO’ya tescil ettirmek adına Büyükşehir Belediyesinin olağanüstü bir gayret gösterdiğini belirten Avcı, gençlerden şehrin yetiştirdiği şair ve yazarları tanımak, onların ürettiği eserleri okumak ve yazı denemelerinde bulunmak suretiyle bu gayrete destek vermelerini istedi.

 

 

Ramazan Avcı, “Kütüphanelerimizi yalnızca kitap okunan değil, sosyalleşmenin de mekânı olarak aktif hâle getirmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği bu seminerleri çok yerinde ve anlamlı buluyorum. Genelde toplumun, özelde gençlerin çevresindeki gelişmelere karşı duyarlı, daha öz güvenli, daha birikimli hâle gelmeleri için biz yazarlar bu etkinliklerde üzerimize düşeni memnuniyetle yapma durumundayız.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından dinleyicilere simit ve çayın ikram edildiği söyleşi, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.