Kendisine güvenilen, çevresindekilere güvenen, özgüveni hayranlıkla karşılanacak düzeyde, mert, dürüst bir kişiliğe sahipti.

 

Hafızası kuvvetli, sevgisi şüphesiz, dostluğu daimdi. Sevgisinde de, nefretinde de abartma değil kuvvet vardı. Diyalogları samimiyetinin aynasıydı. Hasbiydi, söyleyeceklerini kimseden çekinmeden söyler, sözünü daldan budaktan sakınmaz, kimsenin karşısında eğilmez, yaltaklanma, yağcılık nedir bilmezdi.

 

Dinimize, devletimize, milletimize, millî ve manevî değerlerimize, millî birlik ve bütünlüğümüze saygısı sonsuzdu. Az ve öz konuşur, etkili konuşur, kelimeleri görevine en uygun bir şekilde değerlendirirdi. Sözlerine dinleyenlerden önce kendisi bütün benliği ile inanır, inandıklarını ahlak ve cesaretle, doğruluğundan zerrece şüphe duymadan karşısındakilere yansıtırdı.

 

Genç şairleri çok önemser, bir parıltı, bir ışık, bir umut gördüklerinin ellerinden tutar, onlara onca yaşına rağmen arkadaşlarıymış gibi davranırdı. Şiirleri gibi dostluğu, ilgi ve alakası da zamana dayanıklıydı.

 

Dikkatliydi, titizdi, sezgisizi kuvvetliydi, vakti israf eylemezdi. Davetlere geç kalmaz, bulunduğu yerde yerli kaya gibi heybetli görünürdü. Heybetinin kaynağı cüssesi değil, vakar, haysiyet ve özgüveniydi.

 

Şan, şöhret, para, mevki, alkışlanma ve beğenilme isteği peşinde değildi. Dinleyişi sakin ve sessiz, gülümsemesi derin, öfkesi caydırıcı, yürüyüşü hızlıydı.

 

Sığlığa, sıradanlıklara, yağdanlıklara, laf salatasına, lüzumsuzluklara, samimiyetsizliklere tahammülü yoktu. Eskimez, pörsümez ilkeleri, inancı, ülküsü, itibarı, iffeti, izzeti vardı.

 

Ailesinin tüm fertlerine, hısım ve akrabalarına, evine, ocağına, kitaplarına, kılık kıyafetine özenle davranır, kaliteli insanları unutmaz, unutturmaz, kaba kuvvete boyun bükmezdi.

 

Misafirlerine hürmeti noksansız, sofrası zengin ve bereketliydi. Ömrünün her karesinde okuyup yazdığını onu tanıyanların cümlesi bilirdi.

 

Hülasa o nevi şahsına münhasır bir karakter örneği üstadımdı.

Allah rahmet eylesin. Allah merhum üstadı cennette Peygamber (s.a.v) Efendimize komşu eylesin.

Amin.

Durdu ŞAHİN

(Şair-Yazar)