Yarım asrı aşkın süreden beri aktif olarak gazetecilik yapan Mehmet Göçer’in kaleme aldığı Un Sandığı serisinin 6. kitabı yayınlandı.

1957 yılında prova tezgâhı makinesi ile Elbistan Postası, 30 Temmuz 1960’da ise onu kapatarak Elbistanın Sesi Gazetesini yayınlamaya başlayan ve o yıllardan beri bu mesleği sürdüren Mehmet Göçer, 2004 yılında gazeteciliği evlatlarına bırakarak kendisini kitap yazmaya verdi.

Yazdığı kitaplara ismini veren ‘Un Sandığı’nın hikâyesi ile serinin ilk kitabını yayınlayan Göçer,  “Önce kızın oğlanı Un Sandığına, 7 yıl sonra da oğlanın kızı Un Sandığına hapsetmesi ile dünyada ilk ve son yaşanan aşk olayı hikâyesi, Amerika’daki Teksas Üniversitesi Kütüphane sitesince de beğenilen hikâyeler içinde yayınlanmaktadır” diyerek, Un Sandığı serisini 6. kitaba kadar yazdığını söyledi.

Un Sandığı 6’nın ön söz ve takdim yazılarını; Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kırıkkale Valisi Sayın Ali Kolat, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yazdı. Un Sandığı serisinin 6. cildi, içinde bulunduğumuz Ağustos ayının ilk haftasında, Göçer Ofset Tesislerinde basılıp, okuyucunun beğenisine sunuldu.

Kitapta, Karahüyük köyünden, kuzu çobanı M. Bilen’i nasıl kurtarıp mühendis olmasına vesile olduğunu anlatan Emekli Öğretmen Muammer Sinan (Ketizmen) anısında; “Bir yer geldi ağladım, bir yer geldi gülmekten kendimi alamadım” ifadesini kullanırken, kitabın yazarı Mehmet Göçer, şunları söylüyor:

“Gerçek, Un Sandığı Kitaplar serisi kafa dinlendirici tam bir başucu kitabı ve her Elbistanlının, komşu ve kardeş ilçe Afşinlinin evinde bulundurmasını tavsiye ediyorum. Zira daha önce yayınlanan ve mevcudu da kalmayan Un Sandığı serisi kitaplarını isteyenler çok ancak, 2. baskıları yapılamadığından soranlara ‘yok’ cevabı vermek zorunda kalıyoruz.”

Felsefe ve edebiyatçılar; ele alınan bir kitabın ön söz ve takdim yazılarını okuduktan sonra, bilhassa fihristi okumaları tavsiye edilmektedir. Biz de bu bağlamda, Elbistanın Sesi Gazetesi olarak okurlarımızı Un Sandığı 6. ciltle baş başa bırakıyoruz.