Türk edebiyatında “Dede Korkut” ve “Beyaz Kartal” olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl 16 Ekim 2018 gecesi 88 yaşında yaşama veda eden şair ve yazar Bahaettin Karakoç, vefatının birinci yılında. Şeyhadil mezarlığındaki kabri başında dualarla anıldı.

Hasan Akpınar ve öğrencileri Karakoç’un vefatının 1. Yıldönümü nedeniyle kabri başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiler, akraba ve dostları ruhuna fatiha gönderdiler.

Dr. Mustafa Kök, Bahaettin Karakoç’ ile güzel dostluklar sergilediklerini,  40 yıl aşkın birlikte bulunduklarını, ondan yaralandıklarını ve birlikte “Dolunay “ dergisini çıkardıklarını ve son dönemde Türk Edebiyatının en büyük şairlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Büyük oğlu Oğuz Karakoç ise babamın vefatının 1. Sene-i devriyesi nedeniyle burada olduklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“ Allah’a şükürler olsun güzel bir ömür sürdü, hepimizin gideceği yer öbür dünya, ecel geldiği zaman hepimizi alacak, ama önemli olan güzel bir iz bırakarak gitmek. Babam gitti, üzüldük. Üzülmemek mümkün değil ama gördüğünüz gibi onun peşinden giden gençler, dostları, edebiyata gönül veren insanlar burada. Aynı zamanda ilimizin değişik kurumlarında da onunla ilgili çeşitli etkinlikler yapılıyor, anıyorlar, babam eserleriyle yaşayacak. Allah mekanını Cennet etsin, bizlere de güzel ölümler nasip etsin”” diye konuştu. Anma programına katılan Ökkeş Samet Demir isimli bir öğrenci ise, Bahaettin Karakoç’un ‘Beyaz Dilekçe’ isimli şiirini okudu.