Kermes Geliri Maden Şehitlerine

Eğitim Öğretimdeki başarıları, sosyal etkinlikleri ve faaliyetleri göz kamaştıran bir konuma sahip olan Yıldız Koleji, anlamlı ve önemli bir organizeye daha imza attı. Her yıl gelenekel olarak “Yıldız Koleji Bahar Şenlikleri” adıyla gerçekleştirilen Gıda Kermesi, bu yıl Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci adına “Yıldız Koleji’nden Soma’ya Yardım  Eli” kermesi olarak gerçekleşti. Acıların paylaşılması, yardımlaşma ve dayanışma adına örnek bir duruş sergleyen Yıldız Koleji, germes gelirini Soma Maden Şehitlerine bağışlayacak.

Yıldız Koleji’nde gerçekleşen ve büyük ilgi gören “Yıldız Koleji’nden Soma’ya Yardım Eli” Gıda Kermesinde veliler, öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresi tabiri yerindeyde adata tek yürek oldular.  Elbistan mutfağı ve mahalli yemeklerin ağırlıklı olarak yer aldığı kermes lezzetleri kısa sürede tükenirken, elde edilen gelirin anlamlı  bir amaca sahip olması organizeye ayrı bir değer kattı.

Örnek ve anlamlı organize hakkında bilgiler aktaran Yıldız Koleji Müdürü Nurullah Çelebi Köker, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“ Yıldız Koleji eğitim öğretim alanındaki başarının yanında düzenlediği bir takım sosyal ve kültürel etkinlikler ile de adından sıkça söz ettirmektedir.  Geçtiğimiz günlerde 5. ve 6. Sınıf öğrencileri tarafından yazılan Sevgili Peygamberimizin Hayatı adlı kitabın gelirlerini Soma faciasında mağdur olan ailelere başığ yapacağımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Gerçekleştirilen gıda kermesinden elde edeceğiz geliri de, Soma faciasında hayatlarını  kaybedenlerin ailelerine göndereceğiz.

Yıldız Koleji, her yıl geleneksel olarak düzenlediği bahar şenlikleri ve kermesi bu sene bir takım değişiklikler yaparak gerçekleştirildi. Hepinizin bildiği üzere Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası ülkemizi yasa boğmuştur. Bizler de buradaki kardeşlerimize hem maddi hem de manen destek olmamız yönünde bir takım faaliyetler planladık.

Geçen haftalarda 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerimizin yazdığı Sevgili Peygamberimizin Hayatı Kitabının satışından elde edilen geliri Soma faciasında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine vereceğimizi söylemiştik. Yaptığımız toplantıların sonucunda bahar şenliklerinin bu sene yapılmamasına, sadece gıda kermesin yapılması kararlaştırıldı. Hatta kitabın geliri ile kermesin gelirini birleştirerek Soma mağdurlarına biraz daha katkı sağlamak için bu şekilde yapılması kararlaştırıldı.”