Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Efsane Muhtar” olarak anılan Nuri Taphasanoğlu Huzurevini ziyaret ederek, misafir olarak ikamet eden yaşlı gönüllülerle bir araya geldi. Yaşlı anne ve babalarla yakın ve samimi sohbetlerde bulunan Kaymakam Akkoyun, tespit edilen sorunlara çözüm sözü verdi ve huzurevi personeline yaptığı konuşmada, “Bu yaşlı ama temiz yürekler hepimize emanet. Kültür, inanç ve geleneğimizde büyüğe saygı vardır” dedi.

Sıradışı ama etkin ve saygı gören, takdirle karşılanan davranışlar içinde bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, bunun son örneğini Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevini ziyaret ederek bir kez daha ortaya koydu. 35 yıl muhtarlığı boyunca yardımseverliği, paylaşımcılığı yoksulun yanında duruşu ile örnek davranışlar sergileyen, yıllar süren mücadele ve özverili çabalar sonunda onlarca yardımseverin desteğiyle yaptırılan Elbistan Huzurevini bölgeye kazandıran merhum Nuri Taphasanoğlu, geride bıraktığı eserle saygıyla anılırken, huzurevinde misafir edilen yaşlı insanları yalnız bırakmayan Kaymakam Akkoyun, bire bir görüşmelerle gönülleri kazanmaya devam ediyor.

Berberinde Garnizon Komutanı Kur. Bnb. İbrahim Yazıcı ve Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ile birlikte Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzuevini ziyaret eden Kaymakam Tuncay Akkoyun, huzurevinde kalan tüm miafirler ile tek tek tokalaşıp, gönül aldı. Huzurevi sakinlerinin sorunlarını, dertlerini ve ihtiyaçlarını soran Kaymakam Akkoyun, tüm sorunlarla yakından ilgilenerek not tuttu ve sorunların derhal çözümü konusunda söz verdi. Örnek ziyaret ve davranışı ile yaşlı gönülleri feth eden Kaymakam Akkoyun, ziyareti ile ilgili yaptığı değerlendirmede,

“Huzurevinde ikamet eden büyüklerimizin daha iyi şartlarda misafir edilebilmeleri için bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaşlı insanlarımızın sadece özel günlerinde değil her an yanlarındayız. Büyüklerimizi ziyaret ederek onlara sahip çıkmak, gönüllerini almak insani görevlerimiz arasındadır. Devletimizin imkanları geniş. Misafirlerimizin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için çaba içindeyiz. Miafirlerimizin huzuru için gayret gösteriyoruz” dedi.

Huzurevi Müdürü Kamil Küsmüş ve diğer yetkililerden bilgiler alan Kaymakam Akkoyun, personele yaptığı etkin ve anlamlı konuşmasında ise önemli konulara değindi. Akkoyun, personele yaptığı konuşmasında, “Bu yaşlı gönüller, güzel insanlar bizlere, sizlere emanet. Her insanın bir hayat hikayesi vardır. Misafirlere karşı sabırlı olacağız. Gerekirse siğneye çekeceğiz. Kültür, inanç, gelenek ve örfümüzde öncelikle büyüğe saygı vardır. Kültür, inanç ve kültürümüz fedakarlıkla Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevinin, bölgenin en iyi huzurevi olacağına inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tüm misafirlerle tek tek ilgilenen ve özel sorunlarını dinleyen Kaymakam Akkoyun, bu içten ve samimi davranışı ile büyük takdir topladı. Yaşlı gönüllerde adeta taht kurdu. Akkoyun, özellikle bir misafirin dile getirdiği asansör ve sıcak su konularını not alarak, bu iki sorunun hemen giderileceği sözünü verdi.