15 Mart 1980 Yılında 27 yaşında Adana Kapalı Cezaevi’nde yatmaktayken çok sayıda devlet düşmanı terörist militanın saldırısı sonucunda delik deşik olduktan sonra şehit olan,Hasan Hüseyin Akbaş ve kendisi Cezaevi’ndeyken şehit edilen Kardeşi bedri Akbaş’la birlikte  Elbistan  Çatova (Maraba) köyündeki mezarı başında ailesi ve ülkücü arkadaşları tarafından anıldı.

Hasan Hüseyin Akbaş Kıbrıs Barış Harekâtına Komando olarak katılmış, vatan toprağı müdafaası i için cansiperane göğsünü gere gere Beş Parmak dağlarında mücadele vermiş ve gazi olmuştu.

Hayalleri vardı öğretmen olacak ve ülkesinin çocuklarına yararlı olacaktı. Kahramanmaraş Eğitim Ensitüsü’ne kaydını yaptırmıştı. Mayıs-1978’de,karanlık güçlerin entrikalarıyla tutuklandı ve cezaevi’ne gönderildi. Cezaevi’nde çok sayıda devlet düşmanı terörist militanın saldırısına uğradı. Arkadaşlarını kurtarma adına kahramanca mücadele etti, onların bıçak darbelerine maruz kaldı ve kafasına isabet eden bir piknik tüpüyle şehit edildi.

Ülkücü Şehit Hasan Hüseyin Ve Bedri Akbaş  Çatova (Maraba) köyünde bulunan mezarları başında yâd edildi. Kur-anı Kerim  okunarak dualar yapıldı.