Türkoğlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) hazırlanan ‘’Kız Öğrencilere Pozitif Ayrımcılık’’ projesiyle 450 kız öğrenciye sınavlara hazırlık seti dağıtıldı.

 

 

Türkoğlu Kaymakamı  Tuncay AKKOYUN yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilen başarılı ve ihtiyaç sahibi kız öğrenciler için Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında çalışma yaptıklarını belirtti. Bu amaçla ‘’Kız Öğrencilere Pozitif Ayrımcılık’’adlı proje hazırlandığını, özellikle kırsal kesimde yaşayan ihtiyaç sahibi kız öğrencilere ulaşım, kırtasiye ve giyim yardımında bulunduklarını ifade etti.

 

Projenin Türkoğlu İlçesi için önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı.

 

 

‘Eğitim, ülkemizin geleceği açısından en önemli önceliğimizdir. Proje ile kız öğrencilerimizin yüzde yüz oranında başarılı olmasını ve okullara yerleşmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda 450 kız öğrencimize sınavlara hazırlık seti dağıttık.

 

 

Aslında bu proje uzun vadede yaptığımız çalışmaların sadece bir ayağı, Kaymakamlık olarak kızlarımızın eğitimlerini aksatmalarına neden olan dershane eğitimi, ulaşım, kılık kıyafet ve kırtasiye gibi sorunlara, hazırladığımız bu tür projeler ile çözüm getirdik’ diye ifade etti.