Yıllardır Güreş Eğitim Merkezlerine ve Güreş Milli Takımına sporcu yetiştiren Afşin Tek Işık Spor Kulübü yine Afşin’in göğsünü kabarttı.

26-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Osmaniye’de yapılan Türkiye Güreş Şampiyonasında Tek Işık Minderlerinde güreşen 1’i Türkiye Şampiyonu olmak üzere 6 sporcumuz derece aldı.

Afşin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni Zeki Canlı nezaretinde İlçede gerçekleştirilen Okul seçmelerinde takım halinde birinci olan Takım daha sonra Kahramanmaraş’ta gerçekleşen Şampiyonada takım halinde birinci oldu.

26-29 Mayıs 2015 tarihinde ise Osmaniye de yapılan Türkiye Şampiyonasına katılan Tek Işık Spor Güreşçileri biri Türkiye birinciliği olmak üzere 6 derece aldılar.

Konuyla ilgili Afşin Haber Merkezine konuşan Tek Işık Spor Başkanı Sebahattin Kaya, İlçede gerçekleşen seçmelerde takım halinde birinci olan, daha sonra Kahramanmaraş’ta yapılan Şampiyonada takım halinde birinci olan Güreşçilerimiz Osmaniye’de katıldıkları Türkiye Şampiyonasında büyük başarı sağladılar. Afşin’imizin göğsünü kabarttılar. Öncelikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Burada daha iyi derecelerde elde edilebilirdi. Çünkü Kahramanmaraş’taki seçmelerde 55 sporcumuz derece yapmıştı. Ancak imkansızlıklardan dolayı ancak 8 sporcumuz Osmaniye’deki Türkiye Şampiyonasına katılabildi. Bu Güreşçilerimizden 6 tanesi derece yaptı. İmkansızlıklar dolayısı ile Müsabakaya götüremediğimiz sporcularımız için üzgünüm. Belki onlar arasında büyük Şampiyonlar çıkacaktı dedi.

Osmaniye’de yapılan Şampiyonada derece alan sporcularımızın isimleri ise şöyle,

Malik Mercimek (13),50 kg Türkiye Birincisi,

Ali Kubuk (13),50 kg Türkiye İkincisi,

Hüseyin Alp Taşkale (13) 70 kg Türkiye Üçüncüsü,

Bekir Kıraç (13) 41 kg Türkiye Dördüncüsü,

Burak Demirci (13) 41 kg Türkiye Beşincisi,

Furkan Dokumacı (13) 37 kg Türkiye Dördüncüsü

Bu sporcuların tamamı Güreş Eğitim Merlezlerine katılma hakkı elde etti.