TEAŞ Elbistan Enerji İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin, her yıl geleneksel olarak organize ettiği Pilav Günü’ne Soma’ faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri damgasını vurdu. Pınarbaşı Mesire Alanında stres atma, eğlenme. Birlik ve beraberlik adına dayanışmanın sergilendiği bu yıl ki şenlik, yerini dualara ve mevlit pilavı dağıtımına bıraktı. Dernek Başkanı Ali Doğan, “Acıyı en derinden hissediyoruz. Soma’da hayatını kaybeden maden şehitlerini dualarla yâd ediyoruz” dedi.

Etkin ve başarılı organizeleri ile örnek bir sivil toplum kuruluşu özelliğine sahip olan TEAŞ Elbistan Enerji İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Pilav Günü ve Şenliğini, Soma’da hayatını kaybeden maden şehitleri için dualarla anma programına dönüştürdü. Sağanak yağmur altında gerçekleştirilen programa katılımın yoğun olması dikkat çekerken, Soma Şehitleri için Mevlid-Şerif ve Kur’an-ı Kerim okundu. Tüm hayatını kaybeden madenci şehitler dualarla bir kez daha anıldı. Tüm davetlilere Mevlit Pilavı ikram edildi.

Pınarbaşı Mesire Alanında gerçekleşen anlamlı programda katılımcılara ve dernek üyelerine yönelik değerlendirmelerde bulunan TEAŞ Elbistan Enerji İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Doğan, birçok aktivite gerçekleştirdiklerini ifade ederek,

“Rahmet ve bereket yağışı altında sizlerle bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğu içindeyiz.. Birçok ihtiyaç sahibi aileye ve öğrenciye üyelerimizin destek ve katkısı ile yardımlarda bulunduk. Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma adına anlamlı organizelerde bulunduk. Derneğimizin faaliyet programları çerçevesinde sizlerin destekleri ve katkıları ile daha güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Pilav Günü ve Dayanışma Şenliğimizi, bu yıl Soma’da hayatını kaybeden maden şehitleri için anma programına dönüştürdük. Tüm maden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz Ailelerine sabırlar temenni ediyoruz “ sözleri ile duygu ve düşüncelerini aktardı.

Anlamlı organize Mevlid-i Şerif okunması ve tüm katılımcılara Mevlit Pilavı ikramıyla son buldu. Dernek Başkanı Ali Doğan, organizeye katılan tüm davetlilere teşekkür etti ve program günün anısına birlik ve beraberliği ifade eden hatıra fotoğrafı çekimi ile noktalandı.