Yıldız Koleji, eğitim öğretimdeki başarılarının yanı sıra sosyal etkinlik ve aktivitelerle de örnek olmaya devam ediyor. Sosyal paylaşım ve dayanışma adına etkinliklerine 2 yeni proje daha ekleyen Yıldız Koleji, “Küçük Yıldızların Dilinden Sevgili Peygamberimiz” ve “Yıldız Kolejinden Soma’ya Yardım Eli” gibi projeleri hayata geçiriyor.

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşım adına önemli projeler hazırladıkları ve uygulamaya başladıklarını ifade eden Yıldız Koleji Müdürü Nurullah Çelebi Köker, konu hakkında şunları söyledi:

“Yıldız Koleji eğitim öğretim çalışmalarının yanında sosyal ve kültürel faaliyetler alnında da birçok başarılar kazanmış ve ilçemize birçok yeniliğin gelmesinde öncü olmuştur.  2013–2014 Eğitim öğretim yılında velilerimizle fikir birliği yaparak okulumuz 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerine Hz. Peygamberimizin Hayatı seçmeli dersini okutmaya başladık. Bu ders kapsamında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bir kitap yazmak istediklerini bana ilettiler. Bizlerde gerekli alt yapı çalışmalarını yaparak 5. Ve 6. Sınıf öğrencilerimizin katkıları ile Hz. Peygamberimizin Hayatı kitabını yazdılar. Kitabımızın kapak ismini ise “Küçük Yıldızların Dilinden Sevgili Peygamberimiz” olarak belirledik. Kitabın baskısını yaptırdık. Öğrencilerimiz yazdıkları bu kitabın geliri ile gezi düzenleyeceklerini söylediler, okul yönetimi olarak bu görüşlerini uygun gördük.

Ancak son günlerde ülkemizi yasa boğan SOMA faciası okulumuzda da derin bir üzüntü meydana getirdi. Kitabın yazarları yanıma tekrar geldiler ve kitabın satışından elde edilecekleri gelir ile yapacakları geziyi iptal ettiklerini, SOMA’da vefat eden madencilerin yakınlarına vermek istediklerini söylediklerinde, buruk bir sevinç yaşadım. Bende öğrencilerime destek olacağımı söyledim, bu davranışlarından dolayı hepsini tebrik ettim. Soma faciasında mağdur kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kalanlarına sabır diler, bu faaliyeti gerçekleştiren öğretmenlerime, öğrencilerime, katkı sağlayan velilerimize ve esnaflarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”