Kahramanmaraş-Elbistan Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi yakınlarına iftar yemeği verildi. Kaymakam Tuncay Akkoyun, Küçükler Ocakbaşı’nda düzenlenen iftar yemeği öncesi, şehit ve gazi yakınlarıyla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Yoğun katılımın gerçekleştiği programda Kaymakam Akkoyun yaptığı konuşmada, “Şehitlik Peygamberlikten Sonra En Şerefli Makamlardan Biridir” dedi.

Küçükler Ocakbaşı’nda gerçekleşen iftar davetine yoğun katılım gerçekleşti. Programda; Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Garnizon Komutanı J. Bnb. Şahin Kocaköse, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Müftü Muhsin Demirel, Kılıç, daire amirleri ve davetliler yer aldı.

Kaymakam Akkoyun, şehit aileleri ve yakınları ile davetlilere yaptığı konuşmada, vatan için yapılan fedakârlıkların hiç bir bedelle ölçülemeyeceğini ifade etti. Şehit ailelerine ve gazilere minnettarlığını dile getiren Akkoyun, şunları söyledi:

“Bu mübarek ayda, bu kutsal ayda sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu akşam sizlerle birlikte iftarı yaptık. İnşallah bundan sonraki günlerde, bundan sonraki Ramazanlarda da hep birlikte böyle huzur içerisinde mutlu bir şekilde sizler ve bizler nice iftarlarda bir araya geliriz. Ben, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın sizlere, ailelerinize, sevdiklerinize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Türk milleti olarak vatanımızı ve milletimizi koruma noktasında çok hassas bir milletiz. Dünya hayatında peygamberlikten sonra en şerefli makam şehitliktir. Şehit ve gazi aileleri bize milletimizin emanetleridir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin mukaddes hatıraları bizim en değerli varlıklarımızdandır. Devletimizin bütün katlarında şehitlerimize ve gazilerimize daima ayrı bir yer vardır ve ayrı bir özen gösterilmektedir.”

Türkiye Harp Malulü Şehit, Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği Elbistan Temsilcisi İlyas Kebeli’de, iftar programını düzenleyenlere teşekkür etti. Şehit Aileleri ve yakınlarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, “Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Birliğimize göz dikenleri Yüce Allah’ımız ‘Kahhar’ ismi ile kahretsin” dedi. Kaymakam Akkoyun’a ve ilçe protokolüne yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti.