Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinden 8 kategoride 370 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 2017-2018 eğitim öğretim yılı okul sporları satranç müsabakalarında dereceye giren öğrenci ve okullar belirlendi. Şampiyonlara ise adeta ödül yağdı.

Etkinlik sonrası Elbistan Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlene ödül törenine Kaymakam Tuncay Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cengizhan Firik, Nurhak İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adnan Karpınar, Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, Kahramanmaraş TSF İl Temsilcisi Savaş Aksu, kurum ve kuruluş müdürleri ile öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Yarışmaya 8 kategoride başvuru yapan 370 sporcu arasında en küçük yaş kategorisinde başarı gösteren öğrencilere madalyalarını kaymakam Tuncay Akkoyun takdim ederken başarı gösteren bu öğrencilere satranç takımı hediye etti.

Ödül töreninin sonunda değerlendirmelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun şu ifadelere yer verdi:

“Okul sporları kapsamında bu sene Elbistan, Nurhak, Ekinözü dahil olduğu geniş kapsamlı bir program yapıldı. Bu programın başlıklarından biri de Elbistan Gençlik Merkezimizin ev sahipliği yaptığı satranç yarışmasıdır. Sporcuların fazla olması, velilerin çok yoğun ilgi göstermesi, eğitim camiasının destek vermesi bizleri çok mutlu etti.

Bu organizasyonda 370 satranç lisanslı sporcu yarıştı. Bu çok ciddi bir rakam. Örneğin Mersin’de geçen yapılan turnuvada katılan öğrenci sayısı 223’tü. Kıyas edecek olursak Elbistan bu anlamda çıtayı yükseltmiş vaziyette. Yine 2 bin civarında lisanlı sporcunun olduğu İlimiz Kahramanmaraş’ta yaklaşık bin 200 civarında sporcu Elbistan’ımızdan. Bu Elbistan’ın, Kahramanmaraş’ın başarısına sunduğu katkının en güzel resmidir. Örneğin Elbistan’daki sporcular henüz sisteme dahil edilmezken Kahramanmaraş Türkiye sıralamasında 30’ncu iken, bizim sporcular dahil edildikten sonra 11. sıraya yükselmiştir. İnşallah hedefimiz daha üst sıralara çıkabilmektir. Bu anlamda Elbistan Gençlik Merkezi kurulduğu zaman bir şeyler söyledik. Dedik bu Gençlik Merkezi bu güzel mekân, çok güzel, çok hayırlı hizmetlere ev sahipliği yapacak. İşte yapıyor.

Bundan sonra daha da güzel faaliyetlere, gençlerimizin, öğrencilerimizin, yavrularımızın, bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişimi için en güzel faaliyetlere ev sahipliği yapacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm yarışmacılarımızı tebrik ediyorum.”

Şöleni andıran ödül töreni sonunda günün anısına toplu halde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Çekişmeli müsabakalar sonunda dereceye giren okullar şu şekilde oluştu:

                Minik Kızlar Kategorisi: 1. Büyük Yapalak Gazi İ.O., 2. Özel Yıldız İ.O., 3. Şehit İsrafil Kargı İ.O., 4. İstiklal İ.O.

                Minikler Genel Kategorisi:

  1. Topraktepe, 2. Fatih İ.O (B, 3. Fatih İ.O (A), 4. Şehit İsrafil Kargı İ.O

Küçük Kızlar Kategorisi:

  1. Özel Yıldız O.O. 2. Ali Tekinsoy O.O., 3. Taşburun O.O.

Küçükler Genel Kategorisi:

  1. Elbistan O.O (B), 2. Elbistan O.O (A),
  2. Şehit Er Cuma Potuk YBO, 4. Kalealti Haluk Gökalp Kılıç O.O

Yıldız Kızlar Kategorisi:

  1. Elbistan O.O.,2. Şehit Abdullah Tayyip Olçok İHO, 3.Özel Yıldız O.O., 4.Şehit Er Cuma Potuk YBO

Yıldızlar Genel Kategorisi:

  1. Özel Final O.O (B), 2. Özel Yıldız O.O (A), 3. Kalealti Haluk Gökalp Kılıç O.O., 4. Şehit Abdullah Tayyip Olçok İHO

Genç Kızlar Kategorisi:

  1. Elbistan Fen Lisesi, 2. Elbistan Dulkadiroğlu A.L., 3. Özel Final A.L.,4. Gazi Mustafa Kemal ÇPAL

Gençler Genel Kategorisi:

1. Elbistan Fen Lisesi, 2. Elbistan Dulkadiroğlu A.L., 3. Özel Final A.L., 4. E