Soma’da yaşanan maden faciasının bir ateşi de Elbistan’a düştü. Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğünde “TAŞERON İŞÇİ” olarak çalışan 24 yaşındaki işçi Mehmet Ali Çankal, teknik bir arızayı gidermek için girdiği bant yolunda kömür kırmaya yarayan tambur makinesinin başını çarpması sonucu hayatını kaybetti. Acı haber Elbistan ve bölgesinde büyük üzüntü yaratırken, Maden İş Sendikası EL-AF Şubesi, ölümlü kazayı protesto etmek için yarım gün iş bırakma eyleminde bulundu.

1 Haziran 2014 Pazar günü AEL İşletme Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan 24 yaşındaki genç işçi Ali Çankay, kömür stok sahasında teknik bir arızayı gidermek için girdiği bant yolunda başını kömür kırmaya yarayan tambur makinesine çarparak ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından hareketsiz olarak yerde yatarken bulunan Mehmet Ali Çankal, ambulansla Elbistan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Talihsiz işçi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaşanan acı olayın ardından madenci acısı bu kez Elbistan’a düşerken, olayı protesto eden Maden İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi, yarım gün iş bırakma eyleminde bulundu. AEL İşletmesinde çalışan işçilerle bir araya gelen Maden İş Sendikası EL-AF Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, yaptığı konuşmasında acılarının büyük olduğunu ifade ederek, “AEL bünyesinde taşeron firmada çalışan işçi kardeşimiz meydana gelen is kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. EL-AF Maden-İş Sendikası olarak işçi kardeşlerimizle birlikte iş bırakma eylemi yapılmıştır. Taşeron işçi alımına son verilmesi için sesimizi duyurmak için son nefesimize kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Merhum madenci kardeşimiz Mehmet Ali Çankal’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır dileriz”dedi.

Ölümlü kaza Elbistan’da ve madencilik sektöründe büyük üzüntü yaratırken, taşeronluk sistemi ve taşeron işçilik bir kez daha gündeme geldi. Yaşanan acılı olay sonrasında bir çok enerji sendikası ve ilgili kurumlar olaydan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, kazada hayatını kaybeden talihsiz genç işçi Mehmet Ali Çankal’a rahmet dilediler.