Elbistan’da Ceyhan Nehri’nin kaynağı Pınarbaşı’nda erkek cesedi bulundu. Su bendine takılı olarak bulunan ceset itfaiye ekipleri tarafından sudan çıkarıldı. Sır ölümün, intihar mı? Kaza mı? Cinayet mi? olduğu yapılan otopsinin ardından ortaya çıkacak.

Sabah saat 09.00 sıralarında Elbistan Pınarbaşı, Kaynarca Mevkiinde bende takılan bir ceset olduğunu gören vatandaşlar 155 Polise ihbarda bulundu. İhbarın ardından ambulans, sağlık ekipleri ve itfaiye olay yerine geldiler. Su bendine takılı olarak duran cenaze Elbistan Cumhuriyet Savcısı Hasan Aydın’ın gelmesinin ardından kıyıya çıkarıldı.

Kıyıya çıkarılan cansız beden üzerinde yapılan aramada cüzdan içerisinde çıkan kimlikte 1969 Elbistan doğumlu Güneşli Mahallesi nüfusuna kayıtlı Ahmet Uzman olduğu ortaya çıktı. Muhtemelen bir önceki akşam yaşanan olay sonrasında suyun akıntısına kapılan ceset daha sonra su bendine takılı kaldı.

Elbistan Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve çok sayıda polisin yer aldığı araştırma ve inceleme sonrasında olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Hasan Aydın ilk tespitleri gerçekleştirdi.

Üzerinde ceket olmayan ve ayakkabıları bulunmayan Ahmet Uzman’ın cenazesi yapılan ilk incelemenin adından otopsi için Elbistan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Korkunç olayın intihar mı? Cinayet mi? Veya kaza mı olduğu Malatya Adli Kurumunda yapılan kapsamlı otopsinin ardından ortaya çıkacak.

Ahmet Uzman’ın birkaç yıl önce eşinden ayrıldığı, Elbistan’da annesinin evinde kaldığı ve yanlış yaşadığı belirlendi. Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.