CHP Kahramanmaraş Milletvekili Elbistan Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı Açığına Dikkat Çekti

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Elbistan Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı açığına dikkat çekerek, “Kadınlarımız hastanede kadın doğum doktoru bulamıyor” sözleriyle eleştiride bulundu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve PM Üyesi Ali Öztunç, Elbistan Devlet Hastanesi’ndeki özellikle kadın doğum uzmanı olmak üzere doktor açığına ilişkin bir basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştı. Öztunç, “Elbistan Devlet Hastanesi var ama doktor yok. Günlerdir Elbistan’da kadınlarımız hastanede kadın doğum doktoru bulamıyorlar” dedi.

Öztunç, konu hakkında yaptığı basın açıklamasında kamuoyuna şu açıklamalarda bulundu:

“AK Parti’ye çağrı yapıyorum; lütfen Elbistan Devlet Hastanesine bir kadın doğum uzmanı yollayın. Birinci parti olduğunuz Elbistan’da en büyük oyu ve gücü kadınlardan aldınız. Elbistanlı kadınları doktorsuz bırakmayın. Yazıktır ayıptır! 150 bin nüfuslu Elbistan’da dünyanın parasını vererek devlet hastanesi yaptınız ama unuttuğunuz binalar insanların sağlığını iyileştirmiyor. Eğer o binalarda doktor olmazsa sadece beton yığını olurlar.

Elbistan Devlet Hastanesi var ama doktor yok. Günlerdir Elbistan’da kadınlarımız hastanede kadın doğum doktoru bulamıyorlar. Hamile kadınlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor.  Sayın Sağlık Bakanı düşünün siz Elbistan’da yaşıyorsunuz ve eşinize doktor bulamıyorsunuz ne hissedersiniz? Lütfen empati yapın ve bu duyguyla bu soruna yaklaşın.

Elbistan Devlet Hastanesinde uzman doktor açığı da çok ciddi bir sorun. 150 bin nüfusa eğer 1’er uzman doktor veriyorsanız yazıklar olsun size. Aynı şekilde Çağlayancerit ve Nurhak Devlet Hastanelerinde de uzman doktor açığı vardır. Eğer Kahramanmaraş ilçelerinde insanların doktora ihtiyacı yok diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.”