Afşin Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Öğrencilere Diş Fırçalama alışkanlığı kazandırmak amacıyla Diş Macunu ve Diş Fırçası dağıtıldı. Programda ayrıca diş sağlığının korunması ve kalıcı dişlerin yapısının kuvvetli olabilmesi için, flor uygulaması yapıldı.

Tüm Okullarda gerçekleştirilmesi planlanan çalışmada Pilot uygulama Gazi Osman Paşa İlkokulunda gerçekleştirildi.

Önceki gün yapılan uygulamaya Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, Öztürk Çetin, Afşin Halk Sağlığı Müdürü Yavuz Selim Yıldız, Gazi Osman Paşa İlkokulu Müdürü Hilmi Özdemir, Halk Sağlığı görevlisi  Canan ve Melike hemşireler katıldı.

Uygulama ile ilgili Afşin Haber Merkezine açıklamada bulunan Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilal Özden, Afşin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde tüm okullarımızda ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerine Diş Fırçalama alışkanlığı kazandırmak için Diş Macunu ve Diş Fırçası dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmanın Pilot uygulamasının Gazi Osman Paşa İlkokulunda yaptık. Halk Sağlığı görevlisi hemşirelerimizde Flor uygulaması ve Diş Macununu doğru kullanma yönünde bilgiler verdiler. Bu çalışma tüm okullarımızda uygulanacak. Bugün bu okulumuzda 370 öğrencimize Diş Fırçası ve Diş Macunu dağıtımı yaptık dedi.

Öğrenciler yapılan uygulamadan memnun.

>>>HALİL DEMİR-AFŞİN HABER MERKEZİ …