MHP Elbistan İlçe Başkanlığı Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin 1447.yıldönümü dolayısıyla Mevlid-i Nebi programı organize etti. Programda katılımcılara sunum yapan MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, “Hz. Muhammed’in Hayatı İnsanlığa Rehberdir” dedi.

Program öncesi tüm davetliler kapıda karşılandı ve gül ikram edildi. Gökkuşağı Düğün Salonunda gerçekleşen programa; Elbistan Belediye Başkan vekili Ahmet Tıraş, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur ve yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının ve esnaf odalarının temsilcileri, MHP Elbistan Belediye başkan aday adayları, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye davet edilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in örnek şahsiyetine dikkat çekti.

Başkan Kılıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kutlu günün insanı insan yapan bütün güzelliklerin odağı olan bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamber’in doğumunun 1447.yıldönümündeyiz. O’nun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, kerem ve cömertliğini kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O’nun yüce ahlakı ile güzelleştireceğimiz ve tazeleyeceğimiz bir mevsim, bir iklim ve bir gün olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. O’nun hayatı, sadece ümmetinin değil; kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Yüce ve şanlı Peygamberimizin, sünnet ve sireti olmadan İslam’ın yaşamayacağını da bilenlerdeniz. ‘Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım’ sözüne mazhar olan ve âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizi, saygıyla selamlıyorum. Şanı yüce Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin yıldönümünün, yüce Türk milletine, Türk-İslam âlemine, ümmet-i Muhammed için manevi bir uyanış ve bir diriliş günü olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü günü, dirilişimizin de günü olacaktır. Ayrıca bu vesile ile Türk-İslam davası uğruna şehit düşen aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi de minnet ve şükranla yâd ediyorum.”

Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen imam hatip Murtaza Selçuk ise, Hz. Peygamber’e duyulan sevgiyi, yaşanmış olaylardan yola çıkarak anlattı. Program, ilahiler ve semazen ekibinin gösterileri ile son buldu.