Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gebe Bilgilendirme Eğitimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Bu önemli çalışmalar kapsamında Nurhak’ta gerçekleşen çalışmalarda Gebe Bilgilendirme Sınıfı eğitimlerine çeşitli sebeplerle katılamayan hamile kadınlar evlerinde ziyaret edilerek yerinde eğitime tabi tutuldular.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimlerinde yer almayan hamile kadınları ev ziyaretleri yaparak bilgilendiriyor ve bu önemli konuda eğitim veriyorlar. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen evde ve bire bir eğitimlerde hamile kadınlar birçok konuda bilgiye sahip oldu.

Evde bire bir olarak verilen eğitimlerin ardından hamile bayanlara katılım sertifikaları verildi. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan hediyeler günün, ziyaretin ve eğitimin anısına hamile bayanlara verildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitimlerinde çeşitli nedenlerle yer alamayan gebe bayanlara ev ziyareti ile konu hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldığı ve evde ve bire bir çalışmaların oldukça verimli geçtiğini ifade ettiler.