Ceyhan Nehrinin Kaynağında Su Neden Çekildi? Pınarbaşı’nda Kayıklar Karaya Oturdu!

                Yüzyıllar boyu güzelliğin, huzurun ve sağlığın sembolü konumunda bulunan, doğduğu anda “Nehir” olma özelliğini elinde bulunduran, 510 kilometrelik Akdeniz’e uzanan güzergahı boyunca uğradığı topraklara bereket bırakan Ceyhan Nehrinin kaynağı Pınarbaşı’nda suların son 10 günde inanılmaz ölçüde çekilmiş olması Elbistanlıları korkutmaya başladı. Öyle ki kıyılarda bekleyen kayıklar bile karaya oturmuş görüntüsü vermeye başladı.

                Gerek Afşin-Elbistan A Termik Santraline soğutma suyu merkezi olan, aynı zamanda Elbistan Şeker Fabrikasının 6 aylık üretim kampanyasında yıkama ihtiyacını karşılayan, Kaynarca Mevkiinden Elbistan’ın içme suyu ihtiyacına cevap veren ve de Battal Köprüsü civarında Afşin-Elbistan B Termik Santralinin soğutma suyunu karşılayan Ceyhan Nehrinin ilk ve tek kaynağı Pınarba’ında günden güne çekilen sular vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

                Yüzyıllar boyu güzelliğin, huzurun ve sağlığın sembolü konumunda bulunan, doğduğu anda “Nehir” olma özelliğini elinde bulunduran, 510 kilometrelik Akdeniz’e uzanan güzergahı boyunca uğradığı topraklara bereket bırakan Ceyhan Nehrinin kaynağı Pınarbaşı’nda suların son 10 günde inanılmaz ölçüde çekilmiş olması Elbistanlıları korkutmaya başladı. Öyle ki kıyılarda bekleyen kayıklar bile karaya oturmuş görüntüsü vermeye başladı. Tabandan su yüzüne çıkan taşlar ve yosunlar ise daha birkaç günde suya  hasretliğini yansıtmaya başladı.

                Bir yandan ürküten ve bir yandan da dehşete düşüren bu manzara karşısında Elbistan Gündem Haber’in objektifine takılan görüntüler olayın korkunç boyutlarını sergiliyor. Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerine, Şeker Fabrikasına ve Elbistan’a su ihtiyacı hizmeti veren kutsal nehir Ceyhan’ın şu günlerde gündeme oturdu. Yapılan değerlendirmelerde Kaynarca Mevkiinde yapılan çalışmaların ana merkezi ve damar kaynağını olumsuz etkilediği dile getiriliyor. Dünya güzeli Elbistan Pınarbaşı, bataklık görünümünden bir türlü kurtulamamışken, bakalım ortaya çıkan bu korkunç gerçeği kim aydınlatacak, neler yapacak?