Türkiye’nin yanı sıra Dünya çapında ünlü uluslararası profesyonel dağ sporcusu Ecz. Hakan Coşkun, solo zirve tırmanışı için gittiği Kazakistan’da 7 bin metrelik Khan Teng Dağı zirvesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Dünyada çıkmadığı zirve bırakmayan başarılı, gönül dostu ve mert insan Hakan Coşkun’un ani ölümü Elbistan, Türkiye ve Dünyada büyük üzüntüyle karşılandı. Hakan Coşkun’u yakından tanıyan dostları ve spor camiası ise “Artık zirveler Hakan’sız kaldı. Zirveler yasta” yorumunda bulundu.

Mütevazı yapısı, insancıl kişiliği ve dağ sporlarına sevdası ile tanınan Elbistanlı Ecz. Hakan Coşkun, Kazakistan’da dünyanın en yüksek dağı olan Khan Teng Dağı Zirvesine yaptığı tırmanışta kalp krizi geçirerek, hayatını zirvede kaybetti. Ani ve genç ölüm başta Elbistan olmak üzere Türkiye’de ve Dünyada spor camiasında büyük üzüntü ve şok yarattı.

Profesyonel dağ sporculuğu yaşamında Dünya çağında tırmanmadığı zirve bırakmayan, başarılarıyla imkânsız görünene zirve tırmanışları ile heybetli zirveleri adeta yolgeçen hanına çeviren Elbistanlı Profesyonel Dağ Sporcusu Ecz. Hakan Coşkun’a zirvenin 6 bin 300 metresinde geçirdiği kalp krizinde doktorların yaptığı müdahaleler ne yazık ki olumlu sonuç vermedi.

Evli ve 1 çocuk babası olan Hakan Coşkun’un cenazesi resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye getirilerek, doğum yeri olan memleketi Elbistan’da son yolculuğuna uğurlanacak. Sporcu ruhunu daima kusursuz bir şekilde yaşayan ve yaşatan Ecz. Coşkun, sahibi olduğu Lokman Hekim Eczanesinde kurduğu laboratuvarında yaptığı doğal ilaçlar ile özel eğitimini insanlara sağlık ve şifa olarak ta sunuyordu.

Güzel insan, güzel dost zirvekolik Hakan, ruhun şad. Mekânın cennet olsun. Sevdan seni bizlerden ve ailenden ayırdı. Yaratana yakın olman dileğiyle… Elbistan Gündem Haber Hasanaki.