Kaymakam Akkoyun Doğalgaz Çalışmalarını Yerinde İnceledi

               Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan’ın geleceğe yönelik en önemli kamu yatırımlarından biri olan Elbistan-Afşin-Divriği Doğalgaz Boru Hattı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

               Tüm hızıyla devam eden Küçük yapalak ve Büyük yapalak civarında yoğunlaşan Elbistan-Afşin-Divriği Doğalgaz Boru Hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

                Özellikle kış aylarında nefes olmanın ölüme eşdeğer olduğu Elbistan ve bölgesi için hayati önem taşıyan Elbistan-Afşin-Divriği Doğalgaz Boru Hattı çalışmalarını yerinde inceleyen ve kamuoyuna açıklamalarda bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldı, çalışmaları yerinde denetledi ve inceledi.

                Gerçekleşen incelemelerin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunan Kaymakam Akkoyun,Elbistan ve bölge halkına yaptığı genel değerlendirmelerde şunları söyledi:

                “Elbistan-Afşin-Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi 8.250.000,00 (kdv hariç) USD sözleşme bedeliyle toplamda 172 km’lik alanı kapsamaktadır. İlimiz Kahramanmaraş sınırları içerisinde yer alan Elbistan-Afşin hattı ise 122 km’lik alanı kapsamaktadır. Bu hat üzerinde toplamda 106 km Güzergâh işaretleme ve 85 km Güzergâh açma çalışması tamamlanmıştır. 

Açılan bu güzergâh içerisinde ise 47 km boru dizgisi yapılarak bu alanda 22 km’lik kanal açılmış ve açılan bu kanalda boru döşeme işlemi tamamlanmıştır. Elbistan ve Afşin İlçelerimiz için çok önemli olan bu çalışmanın içinde bulunduğumuz yılın sonunda bitirilmesini planlıyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde de bölgemize hizmet vermeye başlayacaktır. Bölgemiz için böylesi önemli bir kamu yatırımının başlatılmasını sağlayan ve devamında takipçisi olan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal Beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz.”