Türkiye Koop İş Sendikası Elbistan Temsilcisi Orhan Baştürk, dünyanın en güzel ve bereketli nehri Ceyhan’da su çekilmesinin korkunç boyutlara ulaştığına bir kez daha dikkat çekerek, konuyu bir anlamda hicvetti: “Ceyhan nereye akıyor?”

                Ceyhan Nehrinin birkaç yıl önceki görüntüsü ile som halini fotoğraflayan Türkiye Koop İş Sendikası Elbistan Temsilcisi Orhan Baştürk, ilgili ve yetkilileri Ceyhan Nehrindeki su azalması konusunda kamuoyunun yeniden bilgilendirmeleri gerektiğini ifade etti.

                “Ceyhan Nehrimiz Kuruyor mu?” sorusuyla kamuoyuna ve ilgililere bilgilendirmelerde bulunarak konunun hassasiyetine dikkat çeken Koop İş Sendikası Elbistan Temsilcisi Baştürk, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

                “Dünya güzeli Ceyhan Nehrimizde su azalması ve çekilmesi konusunda gelişmeleri ve durumu endişe ve üzüntüyle izliyorum. Daha birkaç yıl önceki Ceyhan Nehrinin görünümü ile son hali, arasında çok büyük fark var bu fark azalmanın boyutunu gözler önüne seriyor.

                Birkaç yıl önce fotoğrafladığım Ceyhan Nehri ile son durumunu görüntülediğim Ceyhan arasında üzücü gerçek ortaya çıkıyor. Eğer Ceyhan Nehri kuruyorsa, suları çekiliyorsa nedeni yetkililer tarafından kamu oyuna açıklanmasını bir Elbistan sevdalısı, olarak talep ediyorum.

Ceyhan Nehri aşığı bir birey olarak konunun son durumu hakkında kamuoyuna açıklanmasını, insanlarımızın yetkililer tarafından bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Elbistanlıları ve bölge insanlarının da bu duruma duyarsız kalmamalarını istiyorum. Kamuoyu olarak bu konu üzerinde önemle ve hassasiyetle durmamız gerekir. Elbistan’ı Ceyhan Nehrimizi seviyorsak sesimizi yükseltip bu kötü duruma müdahale anlamında ve yapılabilecek konular hakkında daha kapsamlı girişimler içinde olmalıyız.

Ceyhan Nehrimizin sadece etrafını süslemek elbette güzel ama içinde akan su olmayınca bu güzellik neye yarar? Elimizde bir su şişesi var ama içerisinde su yoksa ne işe yarar? Lütfen yetkililer, ilgililer ve vatandaşlar olarak konuyu bir kez daha gündeme getirip Ceyhan Nehrinin neredeyse yok oluşuna seyirci kalmayalım. Lütfen hep birlikte Ceyhan  Nehrimize sahip çıkalım.”