Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından organize edilmek suretiyle Türkiye’de yaşayan gençlerin kültürel değerlerimizi daha yakından görmeleri ve öğrenmelerini sağlamak amacıyla iller arası bir dizi kültürel gezi etkinlikleri tertip ediliyor.

1 Ağustos – 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu etkinliklerin beşinci etabında, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, aynı kurumun Ordu, Blecik ve Siirt şubesi tarafından belirlenen yaklaşık 120 kişiden oluşan çoğunluğu gençlerden oluşan bayan kafilesini, Kahramanmaraş ve çevresini daha yakından tanımaları amacıyla 26-28 Ağustos tarihleri arasında misafir ediyor.

Gezi programının ilk günü olan 27 Ağustos sabahı (bugün) Afşin Ashab-ı Kehf ziyareti gerçekleştirildi ve öğle saatlerinde külliyeye gelen gençler, büyük bir ilgi ve hayranlıkla Ashab-ı Kehf Mağarası ve külliyesini gezdi. İçlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri’nden görevlilerin de bulunduğu ziyaretçilere, rehber tarafından Ashab-ı Kehf Kıssası ve Külliyesi hakkında detaylı bir sunum yapıldı.