Apple’ın 9 Eylül’de dünyaya duyurmaya hazırlandığı yeni akıllı telefonu iPhone 6 kutusundan çıktı ve kullanılmaya başlandı !

iPhone 6’nın tanıtımına günler kala cihaza ait yeni fotoğraflar da birbiri ardına internete düşmeye devam ediyor. Son olarak iPhone 6’nın kutusu internete sızarken, cihazın fotoğrafları önceki iPhone 6 olduğu iddia edilen cihazlarla da benzerlik gösteriyor.

Ancak fotoğrafları çekilen iPhone 6, final öncesi hazırlanan gerçek çalışan bir demo ürünü olabilir. Yani çıkacak cihazın özellikleri bir ihtimal yine farklılaşabilir. Ayrıca birebir Çin replikası bir cihazla da karşı karşıya kalabiliriz.

Replika bir cihaz ihtimallerini güçlendiren detaylar ne diyecek olursanız, iOS 8’deki takvim ikonu sahteye benziyor. Ayrıca tek LED flaşın da gözükmesi biraz ön yargıyı artırıyor.

Tedarikçiler, Apple’ın çok fazla özellik talebi olduğu için yeterli sayıda panel üretemediklerinden şikâyetçi. Verilen bilgiye göre, iPhone 6’nın arka aydınlatması sorun çıkardı. ‘Süper ince’ olarak nitelenen ve iPhone’un en büyük ekranlı modeli olarak beklenen yeni iPhone’la ilgili üretim sorunları olduğu daha önce de raporlanmıştı. Hatta üretim sorunlarından dolayı 5.5 inç’lik iPhone 6’nın gecikeceği ileri sürülmüştü. Ancak bu kez bileşen tasarımıyla ilgili bir sorun daha önce 9 Eylül olarak yansıyan lansman tarihini erteleyecek gibi görünüyor.

En incesini yapmak için Kaynaklara göre, ‘en ince’ iPhone’u yapmak isteyen Apple, bu yüzden arka aydınlatmayı tek tabaka üstüne yerleştirdi. Ama panelin parlaklığı Apple’ın standartlarının çok uzağında bir kalitede oldu. Bunun üzerine çift katmanlı arka aydınlatmaya geri dönüş kararı alındı. Parçanın yeniden tasarlanması Apple’ın tedarikçilerine üretimde zaman kaybettirdiği konuşuluyor.

Apple’ın iPhone 6’yı tanıtmasına gerçekten kısa bir süre kaldı. Süre bu kadar azalmışken, cihaz hakkındaki sızıntılar da hız kazandı. Geçtiğimiz hafta cihazın RAM’i ve hafıza seçenekleri sızdırılmıştı. Bu sızıntıların ardından bir de iki iPhone 6’nın boyutları hakkında bilgi geldi.

iPhone’ların üretildiği fabrika olan Foxconn’dan alındığı iddia edilen görsellerde iki iPhone 6’nın da boyutları detaylı olarak gözükmekte. Görsellerde, 4,7 ve 5,5 inç ekranlı modeller iPhone 5S ile karşılaştırılırken, daha önceki sızıntılarda da gözüken kamera çıkıntısının da detayları belli oldu.