Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesinde Belediye tarafından yapımı gerçekleştirilen yerden yüksekliği yaklaşık 100 m. Uzunluğu ise 360 m. Olan asma köprü görenlerin ilgi odağı oldu.

Konu ile ilgili bilgi veren Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan şunları kaydetti.

“360 metre uzunluğunda, 2,50 m. Genişliğinde, 198 santimetre korkuluk yüksekliği ve 1200 ton taşıma kapasitesi olan üzerine araç geçebilecek bu köprünün plan ve projesi tamamen kendime ait. Projem tamamlandığında, köprünün iki tarafında da geniş kapsamlı mesire alanları oluşacak vatandaşlar yürüyüş alanlarında yürüyecek, tertemiz orman havasında zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirecek, yaptığımız kale ve köprü üzerinden Andırını ve çevresini kuşbakışı seyredecek.”

Asma Köprünün yapımında tamamen belediye işçilerin çalıştığına dikkat çeken Belediye Başkanı Baki Tezcan sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Kış mevsiminde dört buçuk aydır boş olan işçilerle köprü taban panolarını tamamladık. Peşinden köprümüzün montajını bitirdik ve şimdide yaptığımız kale etrafında ve mesire yerleri ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz, gördüğünüz gibi bu köprü duyanların ve görenlerin ilgisini çekiyor ve her geçen gün merak edip gelenlerin sayısı daha da artıyor” dedi.